Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συνάντηση Οδυσσέα Βουδούρη με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Στις 2 Μαΐου, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Οδυσσέας Βουδούρης επισκέφτηκε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ενημερώθηκε από τον αρχηγό για τα γενικότερα θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού του πυροσβεστικού σώματος με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Μεσσηνίας.

Ο κ. Στεφανίδης αποδέχτηκε την .........

πρόταση του κ. Βουδούρη για την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου της Πύλου, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης οδηγών στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας για το οποίο ο αρχηγός τόνισε ότι δεν είναι δυνατό ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα λόγω της υπερκάλυψης των θέσεων αλλά θα επιληφθεί είτε με την νέα προκήρυξη για πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είτε στον νέο κανονισμό μεταθέσεων.

Παρά τη θετική ανταπόκριση για τη σύσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη, η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να είναι άμεσα υλοποιήσιμη καθότι απαιτεί δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, ο κ. Βουδούρης επεσήμανε την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση και λήψη επιπρόσθετων μέτρων στην πυρασφάλεια του αεροδρομίου της Καλαμάτας λόγω της μεγαλύτερης κίνησης πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών.
Σχετικά με την επικείμενη γενικότερη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος ο αρχηγός επισήμανε ότι για το νομό η κατεύθυνση είναι να μην υπάρξουν αλλαγές.

Τέλος ο κ. Βουδούρης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαίτερα μετά τη νέα διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" , στον τομέα της πρόληψης και της κατάσβεσης των πυρκαγιών ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την προστασία του πολίτη αλλά και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.