Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Π. Τατούλης: Το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό [ VIDEO ]

UPDATE

Άστραψε και βρόντηξε ο Πέτρος Τατούλης σήμερα το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

"Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση είμαστε αιρετό όργανο με την ευθύνη της Περιφέρειας, δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση.

Και να ξεφύγει από το μυαλό ......

μας ένας τέτοιος μύθος γιατί βλέπω πολλές φορές να επιμένετε σε κάτι που δεν υφίσταται και το ξέρετε παρά πολύ καλά και από την άλλη βλέπω πάρα πολλά κυβερνητικά στελέχη να θέλουν να παρέμβουν στην εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας.

Και αυτό είναι επικίνδυνο και είναι και απρεπές. Οι κύριοι υπουργοί να κοιτάξουν τη δική τους δουλειά και τη δική τους αρμοδιότητα και να αφήσουν ελευθέρα και ήσυχα το θεσμό να ορθοποδήσει να περπατήσει και να σταθεί στις μεγάλες ευθύνες.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να υπερβαίνει το ρόλο του.

Γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και είναι και πάρα πολύ σκληρά.

Και το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό πολιτικό παιχνίδι, και δεν χωρά ούτε συμβιβασμούς ούτε αφαιρέσεις ούτε αναιρέσεις.

Ο κύριοι υπουργοί να σταματήσουν τους χαρακτηρισμούς και να κοιτάξουν τη δουλειά τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ευθύνες που του έχει αναθέσει ο έλληνας πολίτης και η χώρα μας. Και εμείς, όλοι εμείς πρέπει αυστηρά να σοβαρευτούμε.

Για αυτό μίλησα προηγούμενα για λαϊκισμό."



UPDATE

Το θέμα της ΔΕΗ είναι βαθειά πολιτικό ζήτημα
Το Περιφερειακό συμβούλιο ασχολήθηκε και με το θέμα της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το οποίο τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε το θέμα αυτό βαθειά πολιτικό ζήτημα και σημείωσε ότι για την επίλυσή του απαιτείται μεγάλη σοβαρότητα και σωστός σχεδιασμός.

Διεθνές Συνέδριο «Ανάπτυξη μακροχρόνιας στρατηγικής για τα προβλήματα του νερού στην Περιφέρεια»
Σε επερώτηση για τους περιβαλλοντικούς όρους της ΠΟΤΑ Πύλου, ο κ. Τατούλης απάντησε ότι το ζήτημα της υδροοικονομίας είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ανήγγειλε τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Ανάπτυξη μακροχρόνιας στρατηγικής για τα προβλήματα του νερού στην Περιφέρεια», το οποίο θα αντιμετωπίσει συνολικά το βασικό θέμα της διαχείρισης του νερού, που επηρεάζει ήδη και στο μέλλον θα επηρεάζει ακόμη περισσότερο την Πελοπόννησο, με τους κινδύνους της ερημοποίησης και της υφαλμήρωσης του νερού ορατούς.

Η Αποκεντρωμένης Διοίκησης αδρανεί και επιδεινώνει τα προβλήματα διαχείρισης του νερού
Το θέμα αυτό, βέβαια, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, αποτελεί σήμερα τομέα ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία αδρανεί τον τελευταίο χρόνο και επιδεινώνει τα προβλήματα που σχετίζονται με την πολιτική διαχείρισης του νερού, του χωρικού σχεδιασμού και της χωροταξίας. Επιδίωξη της Αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η διεκδίκηση των αρμοδιοτήτων αυτών, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο της ανήκουν, ακόμα και μέσω της δικαστικής οδού. Επεσήμανε επίσης ο κ. Τατούλης ότι οι δύο τελευταίες Ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν να εντάξουν τη χώρα στην ομάδα των χωρών της Μεσογείου που ήδη αντιμετωπίζουν συνολικά το ζήτημα της υδροοικονομίας, το οποίο αποτελεί πηγή οικονομίας πολύ σημαντικής για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Υδατοκαλλιέργειες: Προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας
Έπειτα από σχετική επερώτηση για την επέκταση των υδατοκαλλιεργειών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού άκουσε τις απόψεις των εκπροσώπων των ψαράδων των ανατολικών παραλίων της Πελοποννήσου, έθεσε το ζήτημα πάνω στο δίπολο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης, οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας και ίσως βρίσκεται μέσα στα πέντε πρώτα σημαντικά θέματα των εθνικών οικονομιών. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η στήριξη των κανόνων και της διοίκησης που δεν θα χαρίζονται σε κανέναν και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της Περιφερειακής οικονομίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι δεν θα γίνει ανεκτή η ανισομερής ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών σε βάρος του τουρισμού, στον οποίο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα η Αιρετή διοίκηση.

Πρώτιστο μέλημα μας σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης αποτελεί ο σεβασμός στον ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα σε αυτή τη λογική η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντείνει τους ελέγχους για την προστασία και την καθαρότητα των βυθών. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη ξεκινήσει διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο θέμα της χωροταξίας των υδατοκαλλιεργειών στην οποία η Περιφέρεια θα συμμετάσχει και καλεί και όσους τοπικούς φορείς έχουν συγκεκριμένες απόψεις να τις καταθέσουν. "Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξορθολογιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη" σημείωσε ο κ. Τατούλης καταλήγοντας "σκοπός είναι και παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος, η επιβίωση των ψαράδων και η τουριστική ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.