Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ενημέρωση – συζήτηση για προϋπολογισμό στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

«Ο προϋπολογισμός του 2011 θα είναι πραγματικός», τόνισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ενημερώνοντας χθες το μεσημέρι τα μέλη της για την πορεία σύνταξης του προϋπολογισμού.
Αναφερόμενος στην οικονομική .........

κατάσταση του Δήμου, έδειξε έντονα προβληματισμένος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «φαίνεται ότι το ταμείο του Δήμου “υποστηρίζεται” μόνο από τα έσοδα της Κυπαρισσίας… Είναι πάρα πολύ δύσκολο, δεν περίμενα την επόμενη μέρα του “Καλλικράτη” να συναντήσω τέτοια κατάσταση. Στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ως “συνομοσπονδία” Δήμων. Ένας Δήμος είμαστε! Πρέπει να περάσουμε στους πολίτες ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση του τρόπου που αντιμετωπίζουν τις οφειλές τους προς το Δήμο…».
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος έκανε λόγο για «ιδιαιτερότητα του πρώτου προϋπολογισμού του Δήμου», τον οποίο και χαρακτήρισε «μεταβατικό», σημειώνοντας πως «νοοτροπίες του παρελθόντος πρέπει να τελειώσουν».
Την ανάγκη να προσέξουν ιδιαίτερα την απογραφή τόνισε ο Γιώργος Γαλάνης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Σαμπαζιώτη είπε: «Φροντίστε να κάνετε πραγματική απογραφή, ήδη έχετε χάσει χρόνο, μην τα χάσουμε όλα από την αρχή…». Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ερωτηθείς από το «Θ», ο κ. Σαμπαζιώτης είπε: «Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει συναντήσεις με τους υπευθύνους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους των Οικονομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να συντάξουμε τον προϋπολογισμό. Υπάρχει μια δυσκολία στο να καταλήξουμε τι τεχνικό πρόγραμμα θα περιλάβουμε στον προϋπολογισμό, γιατί τα έσοδα των Δήμων, όπως παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα. Η απόφαση όλων είναι να συνταχθεί ένας προϋπολογισμός πραγματικός. Μην πάμε σε έναν προϋπολογισμό εικονικό…».
Σημειώνουμε πως την επόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης για το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος.

Αποφάσεις
Στο μεταξύ, ομόφωνα ελήφθησαν σχεδόν όλες οι αποφάσεις στη χθεσινομεσημβρινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε: η έγκριση της αριθμ. 465/2011 απόφασης δημάρχου περί ανάθεσης προμήθειας καυσίμων Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ο ορισμός δικηγόρου για ανάθεση άσκησης ανακοπής κατασχετηρίου ΕΔΟΣ και νομικό έλεγχο του φακέλου, ο καθορισμός όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2011, στις θέσεις «Καρτελά», «Γιαννίτσαινα», «Βλάχου», «Σεργιάνι», «Τερψιθέα», «Σανί» και κατά πλειοψηφία η έγκριση της αριθμ. 464/2011 απόφασης δημάρχου περί άμεσου καθαρισμού ζωνών πυρασφάλειας ΧΑΔΑ.
Αναβλήθηκε, ωστόσο, η λήψη απόφασης για τον καθορισμό όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στο χώρο που διενεργείται η εμποροπανήγυρη Δ.Ε. Κυπαρισσίας τη 14η Σεπτεμβρίου, όπως και στο χώρο που διενεργείται το παζάρι αντικών στο μεγάλο καλντερίμι, στη θέση «Σταυροπάζαρο» στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.