Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο, διαλύουν και τα ΚΕΠ!.

ΣΠΑΝΙΑ συμβαίνει κάτι καλό σ’ αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο... Αλλά και ό,τι καλό θεσπίζουν κάνουν ό,τι μπορούν για να το καταστρέψουν! Αφορμή παίρνω από τη δημιουργία, αλλά και τη διάλυση, των πολύτιμων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)...
***
ΔΕΝ υπήρξε πιο επιτυχημένος .........

αλλά και πιο χρήσιμος θεσμός τις τελευταίες δεκαετίες από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ηταν αποτελεσματικός προπομπός για την καταπολέμηση της μεγαλύτερης πληγής του ελληνικού κράτους, της...
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!
***
ΛΟΓΟΥ χάρη, για να βγάλει ο πολίτης ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης έπρεπε να τρέχει σε Δήμους, Κοινότητες και άλλες κρατικές υπηρεσίες, να χάνει και ένα και δύο μεροκάματα, να ταλαιπωρείται αφάνταστα!..
(Ενώ πιο αξιόπιστο πιστοποιητικό από την αστυνομική ταυτότητα δεν υπάρχει. Στην οποία γράφεται ξεκάθαρα η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος γέννησης κ.λπ.).
***
ΜΕ τα ΚΕΠ τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Ελληνα πολίτη. Αν λ.χ. χρειαζόταν για κάποια δικαιολογητικά να ταλαιπωρηθεί σε υπουργεία, σε δήμους, σε κρατικούς οργανισμούς για να μαζέψει σωρεία πιστοποιητικών και βεβαιώσεων (άχρηστα τα περισσότερα), τώρα με μια επίσκεψη στο ΚΕΠ της γειτονιάς του και σε μερικά λεπτά λυνόταν το πρόβλημα!..
***
ΔΕΝ πρόλαβαμε, ωστόσο, να χαρούμε αυτές τις θαυματουργές υπηρεσίες.
Τους τελευταίους μήνες αρχίζαμε να βλέπουμε ουρές στα κατά τόπους ΚΕΠ. Οι οποίες συνεχώς μεγάλωναν...
Επειτα άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο!
«Εχουν απολυθεί περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους»!.. ήταν η δικαιολογία.
***
ΤΟ κατόρθωσε κι αυτό η διαλυτική και αντιλαϊκή κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!
Ενώ οι κρατικές υπηρεσίες βουλιάζουν κυριολεκτικά από αργόμισθους και άπραγους κρατικοδίαιτους, βρήκαν ευκολότερο να απαλλαγούν από τους σκληρά και αποτελεσματικά εργαζόμενους στα ΚΕΠ.
Τα οποία και σιγά – σιγά διαλύουν!.. Κρίμα!..

Δ. Ρίζος
Αδέσμευτος Τύπος

i-news

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.