Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας "Ανοίγει κερκόπορτα το έγγραφο του διοικητή"

Για κινδύνους που ελλοχεύουν, με το έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τις αναφορές για αρκετά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων στην Τεχνική Υπηρεσία και την προτροπή για μετακίνηση υπαλλήλων, κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο «Θ» ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου των Εργαζομένων, εργοδηγός Μανώλης Πρασσόπουλος.

Ο κ. Πρασσόπουλος θεωρεί άδικη τη μετακίνηση του συναδέλφου του στο Νοσοκομείο του Πύργου και τονίζει πως η Τεχνική Υπηρεσία έχει προσφέρει πάρα πολλά στην αναβάθμιση του νοσοκομείου, με τις γνώσεις και τις δυνατότητες που διαθέτει. Καλεί, δε, το δήμαρχο Τριφυλίας, να πάρει θέση για όλα όσα συμβαίνουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δυστυχώς, ........

ο κ. διοικητής, εκτός από την άδικη μετακίνηση του συναδέλφου που εισηγήθηκε, με τις δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο μάς προσάπτει και κάποιες “κατηγορίες” αβάσιμες, οι οποίες μας προσβάλλουν βάναυσα ως υπαλλήλους του νοσοκομείου, ως εργαζόμενους και ως Κυπαρίσσιους. Διατείνεται πως στην Τεχνική Υπηρεσία δεν κάνουμε τίποτα. Μάρτυς είστε κι εσείς, κε Γιαννόπουλε, που είστε κάτοικος της πόλης, αλλά και με την επαγγελματική σας ιδιότητα συχνά επισκέπτεστε το Νοσοκομείο και βλέπετε, όπως όλοι, πως το νοσοκομείο έχει αλλάξει όψη και μορφή, λειτουργικά και αισθητικά. Κι αυτό, σας διαβεβαιώ και μπορείτε να το διαπιστώσετε κι εσείς, έχει γίνει και με τη μεγάλη συμμετοχή και συμβολή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Έχουν εκτελεστεί πάρα πολλά έργα από την Τεχνική μας Υπηρεσία. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να προσφέρουμε. Δουλεύω 24 χρόνια και πάντα όλοι οι συνάδελφοι συνέδραμαν σε ό,τι τους ζητήθηκε και μπορούσαν να το κάνουν. Και το αποτέλεσμα αυτό, η αλλαγή του Νοσοκομείου προς το καλύτερο, ως προς την κτηριακή υποδομή, οφείλεται και στην Τεχνική Υπηρεσία…

[…] Με το έγγραφό του, προς την 6η ΥΠΕ, ο διοικητής αναφέρει πως είμαστε υπεράριθμοι και υποαπασχολούμαστε και πρότεινε τη μετακίνηση του συναδέλφου. Θεωρούμε την πρόταση για μετακίνηση, όχι σωστή, παράλογη και άδικη».
Στη συνέχεια, σημείωσε πως οι λόγοι που επικαλείται, για τη στελέχωση του γραφείου έκδοσης εισιτηρίων, δεν ευσταθούν, αφού ο νόμος και ο κώδικας άλλα ορίζουν. Συγκεκριμένα, για να γίνει μετακίνηση υπαλλήλου πρέπει να υπάρχει συνάφεια του αντικειμένου, γνώση και εμπειρία: «Πώς ένα υδραυλικός, ένας ηλεκτρολόγος θα χειριστεί υπολογιστή, όταν δε γνωρίζει; Πώς θα γράψει ιατρικές ορολογίες, όταν δε γνωρίζει;».

Όπως ανέφερε ακόμη, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του γραφείου, αλλά ακόμη και αν υπήρχε, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διοικητικό προσωπικό.
«Με όλα αυτά, στην Τεχνική Υπηρεσία βρισκόμαστε υπό καθεστώς ψυχολογικής πίεσης. Είναι “διαλυτικά” τα φαινόμενα αυτά, δυστυχώς…», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή δουλεύουμε υπό άσχημες συνθήκες… Έχει μείνει το νοσοκομείο χωρίς υδραυλικό μετά τη μετακίνηση του συναδέλφου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άλλος συνάδελφος με πρόσωπο της οικογενείας του που δεν του επιτρέπουν να εργάζεται για κάποιο διάστημα. Τι θα γίνει αν παρουσιαστεί κάποια υδραυλική βλάβη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ή στα χειρουργεία;».

Κατά τον κ. Πρασσόπουλο, «σύμφωνα με την πρόταση του καθηγητή Λιαρόπουλου, το νοσοκομείο μας θα υπάγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει και τι αυτό σημαίνει, πέραν της κοινής διοίκησης, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του… Ο κίνδυνος ελλοχεύει. Με το έγγραφο του κ. διοικητή, που λέει ότι είμαστε αρκετοί και να μας μετακινήσουν σε άλλες μονάδες, το μέλλον κρίνεται αβέβαιο… Δεν ξέρω αν έτσι αρχίσει το “ξήλωμα” με τις μετακινήσεις από το νοσοκομείο μας. Αυτό το έγγραφο μου θυμίζει την “κερκόπορτα”, να πέσει η πόλη από μέσα…

Καλώ και το δήμαρχο Τριφυλίας να πάρει θέση. Αξιόλογος συνδικαλιστής, αγωνιστής ήταν, να πάρει θέση για το νοσοκομείο και για αυτά που συμβαίνουν».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και αν οι εργαζόμενοι χρειάζονται βήμα έκφρασης ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ το βήμα αυτό θα το βρουν στο Φιλιατρά News.
Γιατί αυτό το blog έχει αποδείξει στα τρία περίπου χρόνια ζωής του ότι πρώτα και κύρια είναι στο πλευρό του απλού πολίτη - απλού εργαζομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.