Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Π. Μπεγλίτης Άγνωστο το μέλλον ΤΕΙ, Πανεπιστημίου

Αμφίβολο είναι το μέλλον για τα τμήματα Βιολογικών και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Καλαμάτας, σύμφωνα με τις σχετικές περί αυτού αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη το μεσημέρι της Κυριακής.
Όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπάρχουν τμήματα που δεν ανταποκρίθηκαν στην αποστολή τους. Όμως, όλα αυτά τα θέματα βρίσκονται στη φάση μελέτης και ζήτησε «να είμαστε τολμηροί, να αφήσουμε κατά μέρος αντιλήψεις του παρελθόντος, αλλά και να προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις με όρους ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας».

Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο ..........

Πελοποννήσου, είπε πως δεν υπάρχει πολιτική απόφαση, ούτε καν σε επίπεδο εισήγησης στο υπουργείο Παιδείας. Έχει ανατεθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μελέτη για το μέλλον του στον πρύτανη και στην πανεπιστημιακή κοινότητα, για το πώς μπορεί να καταστεί ισότιμο και ανταγωνιστικό με ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Διευκρίνισε δε ότι θα υπάρξει ευρύτατος διάλογος με όλους, υπογραμμίζοντας ότι «τίποτε δε θα επιβληθεί από τα επάνω». Τέλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με την κατάργηση της βάσης του 10, λέγοντας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι επώδυνη.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.