Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει άμεσα η αποδέσμευση των χρημάτων του τρίτου ΕΑΠ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης με αντικείμενο τις ρυθμίσεις για τον τρόπο κατανομής του λιγνιτικού τέλους στο πλαίσιο της χρηματοδότησης των αναπτυξιακών έργων και έργων περιβάλλοντος. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Σόκορης Ιωάννης, καθώς και οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων της χώρας (Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας), στις περιοχές των οποίων υπάρχει δραστηριότητα εξόρυξης λιγνίτη και παραγωγή ενέργειας από εργοστάσια της ΔΕΗ ΑΕ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, .........

κ. Πέτρος Τατούλης ενόψει της προετοιμασίας της 4η περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση ότι η καταβολή των χρημάτων θα πηγαίνει στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το ότι οι δήμαρχοι που προέρχονται από τις περιοχές που υπάρχει δραστηριότητα εξόρυξης λιγνίτη, αρνήθηκαν να παραβρεθούν σε κοινή σύσκεψη με τους περιφερειάρχες.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει άμεσα η αποδέσμευση των χρημάτων αυτών της τρίτης περιόδου, με δεδομένο ότι ο πόρος αυτός αποδίδεται στην βάση της δυναμικής της κάθε περιοχής" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει αποδέσμευση από τον τέταρτο ΕΑΠ και να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της περιόδου του τρίτου ΕΑΠ, ώστε να δοθούν σε αυτούς που έχουν ήδη επενδύσει.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης συμφώνησε καταρχήν, και δεσμεύτηκε να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών εφόσον δεν υπάρχει κανένα άλλο εμπόδιο για την άμεση αποδέσμευση και καταβολή των χρημάτων. Ο κ. Μανιάτης αποδέχθηκε και την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί με θέμα το ενεργειακό μέλλον της Πελοποννήσου όπου και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας με ιδιαίτερη έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.