Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στις κάλπες φοιτητές και σπουδαστές

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές διεξάγονται σήμερα. Όπως λένε αρκετοί φοιτητές, το ζητούμενο είναι η συμμετοχή. Γι' άλλη μία χρονιά, ο μεγάλος φόβος δεν είναι «οι άλλοι», αλλά η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, που άνοιξαν νωρίς το πρωί και υπό κανονικές συνθήκες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να ψηφίσουν.

Όπως εκτιμούν όμως οι φοιτητές, .......

οι περισσότεροι πηγαίνουν να ψηφίσουν τις πρώτες απογευματινές ώρες, έτσι το πρωί, δεν αναμένεται να υπάρχει ούτε καν χαρακτηριστικό δείγμα για τη συμμετοχή....

Το υποτονικό «πολιτικό» κλίμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, δεν «ταράχθηκε» με τις γνωστές προσφορές εκδρομών, ψυχαγωγίας κλπ, που κάνουν ορισμένες παρατάξεις για να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

Όπως δηλώνουν φοιτητές «το παλιό «πανηγύρι» των εκλογών και της δημοκρατίας, στα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό ενθουσιασμού και συμμετοχής». Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιρρίπτουν τις ευθύνες στις ίδιες τις φοιτητικές και σπουδαστικές παρατάξεις, που υποστηρίζουν, ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική, αν θέλουν να «επιβιώσουν», καθώς συναντούν ολοένα και περισσότερο την αδιαφορία της μεγάλης μάζας των φοιτητών.

Πάντως οι παρατάξεις έπραξαν κι αυτή τη χρονιά το «καθήκον» τους, καλώντας κομματικά στελέχη να μιλήσουν στους φοιτητές, κάνοντας εκδηλώσεις και προσπαθώντας να προβάλλουν τις απόψεις τους.

Οι κυριότερες παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές πρόσκεινται στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στον Συνασπισμό. Πολλά είναι τα «σχήματα», ιδιαίτερα στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ελπίζουν, εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο κλίμα, να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν «κατεβαίνουν» σε όλες τις σχολές και τα Πανεπιστήμια.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.