Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν. Το Γαλλικό Πρακτορείο απέδειξε ότι είναι προϊόν φωτομοντάζ

Πλαστή αποδεικνύεται η φωτογραφία του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν που μετέδωσαν νωρίτερα τη Δευτέρα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η φωτογραφία του παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος δεν είναι του ηγέτη της Αλ Κάιντα, διευκρίνισε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η φωτογραφία προβλήθηκε από τηλεοράσεις και δικτυακούς τόπους ανά τον κόσμο πριν αποσυρθεί.

Τα περισσότερα από αυτά είχαν .........

διευκρινίσει ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

«Ηταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν.

«Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε», προσέθεσε ο Τζαουάντ.

Ολα τα πακιστανικά δίκτυα απέσυραν από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία με ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν.

«Τα γένια είναι θολά, βλέπει κανείς καθαρά ότι πρόκειται για μοντάζ», δήλωσε ο Μλάντεν Αντόνοφ, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι η εικόνα ήταν πλαστή. «Ουδείς Αμερικανός, ούτε πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της», προσθέτει το δίκτυο.

Το βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.