Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Γιαργαλιάνοι Ντροπιαστική εικόνα στο παλιό Γηροκομείο

Ντροπιαστική και προσβλητική για τον πολιτισμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τους Γαργαλιάνους και τους κατοίκους της περιοχής είναι η εικόνα που παρουσιάζει το παλιό Γηροκομείο της πόλης.

Λεηλατημένο, από μετανάστες ..........

που το έχουν καταλάβει και το χρησιμοποιούν για τη διαμονή τους και όχι μόνο, γεμάτο σκουπίδια και ανθρώπους εξαθλιωμένους και πεινασμένους να είναι στοιβαγμένοι εκεί μέσα.

Δυστυχώς, το παλιό Γηροκομείο, που αποτελούσε χώρο φροντίδας για τους ηλικιωμένους και γαλήνης της ψυχής τους, εγκαταλελειμμένο, αποτελεί τα τελευταία χρόνια καταφύγιο αλλοδαπών και παρανόμων, ακόμη και για παράνομες, ίσως, δραστηριότητες, όπως μας κατήγγειλαν. Η ζεστασιά που κάποτε παρείχε, η λάμψη που διέθετε, έχουν μετατραπεί σε κρύα και γκρίζα ατμόσφαιρα. Πόρτες και παράθυρα σπασμένα, γυαλιά παντού, κρεβάτια και έπιπλα κατεστραμμένα, στρώματα καμένα, παλιόρουχα παντού πεταμένα, αποφάγια και νεκρά ζωύφια διασκορπισμένα, ακόμη και ανθρώπινα περιττώματα… Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων είναι πικραμένοι και οργισμένοι από την εικόνα που παρουσιάζει και την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα, όπως μας είπαν, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που κάνουν, δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμία σοβαρή παρέμβαση, ώστε ο χώρος να «απελευθερωθεί» και να «συμμαζευτεί».

Εκτός του ότι αποτελεί κέντρο μεταναστών, παρανόμων σχεδόν στο σύνολό τους, είναι και εστία μόλυνσης με τη βρωμιά και τα σκουπίδια που υπάρχουν στο χώρο και εγκυμονούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πολίτες και φορείς των Γαργαλιάνων τονίζουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη, άμεσα, οι αρμόδιες κρατικές Αρχές και υπηρεσίες, καθώς και ο Δήμος Τριφυλίας, να παρέμβουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τείνει να πάρει τεράστιες διαστάσεις για την περιοχή. Όπως μας είπαν, ο «πρώην» Δήμος Γαργαλιάνων έχει καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αλλαγή παραχώρησης του οικοπέδου για νέα αξιοποίηση του κτηρίου, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη… Μέχρι να υπάρξει, όμως, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από τις Αρχές, για να πάψει να υφίσταται αυτή η εικόνα και κατάσταση και να καθαριστεί πλήρως ο χώρος.

-Οι φωτογραφίες ελήφθησαν πριν από 3 περίπου εβδομάδες.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα Θάρρος

Δείτε εικόνες από το παλιό Γηροκομείο των Γαργαλιάνων.
Κλίκ για μεγάλο μέγεθος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.