Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Συνελήφθησαν τρεις (3) υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. για κακουργηματική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.

Συνελήφθησαν σήμερα (16-05-2011) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τρεις (3) υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), ηλικίας 48 ετών οι δύο και 45 ετών ο τρίτος, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαλλήλους (κακούργημα), καθώς και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία.
Επιπλέον, σε βάρος του ενός 48χρονου, ........

η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι μετέβησαν σήμερα σε επιχείρηση (βουλκανιζατέρ) στο Αιγάλεω και απαίτησαν εκβιαστικά από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) Ευρώ, προκειμένου να βεβαιώσουν τις ελάχιστες δυνατές παραβάσεις.

Ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες το χρηματικό ποσό προσημειώθηκε, παραδόθηκε από την ιδιοκτήτρια στους υπαλλήλους και βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των 48χρονων δραστών, κατά τη στιγμή της σύλληψής τους, όταν έβγαιναν από την επιχείρηση.

Επιπλέον, στην κατοχή του δεύτερου 48χρονου βρέθηκε ένα (1) πιστόλι των 7,65 mm , με γεμιστήρα έξι (6) φυσιγγίων, ένα (1) φυσίγγιο των «38 SPL CBC », καθώς και το χρηματικό ποσό των (9.160) Ευρώ, ενώ στην οικία του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (85.570) Ευρώ και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πολυτελούς κατασκευής ( AUDI Q 5). Όλα τα παραπάνω είδη κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ίδιοι υπάλληλοι, προ δεκαημέρου περίπου είχαν επισκεφτεί και πάλι τη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου με την ίδια μεθοδολογία απαίτησαν και έλαβαν εκβιαστικά χρήματα, προκειμένου να επιβάλουν το μικρότερο προβλεπόμενο πρόστιμο.

Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.