Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Tα Πρωταπριλιάτικα ψέματα των εφημερίδων [ VIDEO ]

Για ακόμα μια φορά το έθιμα της Πρωταπριλιάς τηρήθηκε και από τις εφημερίδες που είχαν ευφάνταστα ψέματα λόγω ημέρας!

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, επέλεξε να «πάει» μέχρι την Λιβύη και να βάλει στο εξώφυλλό της ότι ο Μουαμάρ Καντάφι ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα!

Στον Ελεύθερο Τύπο πάλι, οι δημοσιογράφοι «πήγαν» Λονδίνο και ανακάλυψαν μυστική συμφωνία για παραχώρηση των γλυπτών του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο για 49 χρόνια έναντι 7,5 δις.

Στην συνέχεια, την ώρα που όλα τα μέσα ...........

ενημέρωσης στην Ευρώπη και όχι μόνο ασχολούνται με όλες τις λεπτομέρειες από τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στην εφημερίδα Έθνος έγραψε ότι ο γάμος τους αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Ο Αδέσμευτος Τύπος από την μία «έβαλε» τον Γιώργο Παπανδρέου να εγκαταλείπει την εξουσία και από την άλλη διόρισε τον Γιάννη Ραγκούση πρωθυπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Θεόδωρο Πάγκαλο υπουργό οικονομικών.

Η φαντασία περισσεύει λοιπόν αν και το «καλύτερο ψέμα» το είχε γράψει μια εφημερίδα πριν από αιώνες και είχε καταφέρει να προκαλέσει κραχ στο χρηματιστήριο στον κλάδο των εταιριών παρασκευής και διανομής οίνου γράφοντας ότι ο Τομας Έντισον κατάφερε με μια μηχανή να μετατρέπει το νερό σε κρασί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.