Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Διαψεύδουν δημοσιεύματα για το ενιαίο μισθολόγιο

Κατηγορηματικά διαψεύδουν με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αυτά, όπως επισημαίνεται από τα δύο υπουργεία, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τα δημοσιεύματα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο και για όσα έχουν σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, υποστηρίζουν, ότι περικόπτονται οριστικά τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όσο και οι αποδοχές κατά 30% ή 40% σε μεγάλη μερίδα «υψηλόμισθων».

Σημειώνεται στην ανακοίνωση των δύο .........

υπουργών ότι «δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών» και πως «ισχύουν μόνον όσα οι δύο υπουργοί έχουν δηλώσει σχετικά με το θέμα».

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κατάρτιση και υλοποίηση του ενιαίου μισθολογίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο, όπως έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση στην «τρόικα».

Βασικές αρχές του, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι δύο υπουργοί, υπενθυμίζεται ότι θα είναι «η δημιουργία και εφαρμογή ενός νέου μισθολογίου, παράλληλα με την υλοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής μισθών του δημοσίου, για τον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης και την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση των εργαζόμενων στο δημόσιο».

Ο κ. Ραγκούσης, μάλιστα, έχει επισημάνει ότι «το νέο μισθολόγιο θα άρει τις μισθολογικές ανισότητες και αδικίες, καθώς το κεντρικό του σκεπτικό θα είναι "ίση αμοιβή για ίδια εργασία"».

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι θα επιτευχθεί μείωση του μισθολογικού κόστους περίπου 2,6 δισ. ευρώ μόνο από τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2013 και την αυστηρή εφαρμογή της αναλογίας ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, ενώ διευκρινίζεται ότι οι μετατάξεις θα προσμετρώνται στις προσλήψεις, δίνοντας την ευχέρεια στο οικονομικό επιτελείο να συρρικνώσει περαιτέρω τις προσλήψεις.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.