Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη

Τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Αντιπεριφερειαρχών, του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συντονιστή για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη Θανάση Καταρτζή.

Η σύσκεψη η οποία έγινε μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον κύριο Καταρτζή είχε ως στόχο την ανάδειξη θεμάτων που έχουν προκύψει από την μέχρι τώρα εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε .........

την ανάγκη για ταχύτερη και τολμηρότερη εφαρμογή της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι στη σημερινή εποχή απαιτούνται νέα «εργαλεία» για το ξεπέρασμα της κρίσης, όπως είναι ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας. Τόνισε επίσης, οι σημαντικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας να λαμβάνονται σε διαβούλευση με τους πολίτες με τη συμμετοχή της Αιρετής Περιφέρειας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη, η αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου για την Πελοπόννησο, που θα σηματοδοτήσει τη νέα ανάπτυξη για την Περιφέρεια, να αντιμετωπιστεί ως ουσιαστική διαδικασία με πραγματική διαβούλευση και όχι στα πλαίσια κάποιων υπηρεσιών Κεντρικών Υπουργείων.
Επεσήμανε επίσης ότι η τραγική πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για σημαντική απώλεια πόρων και οφείλεται στην αδράνεια των μέχρι σήμερα υπευθύνων.

Για την «επανεκκίνηση» του προγράμματος απαιτείται η αναθεώρηση που θα γίνει να είναι ουσιαστική και να οδηγεί στα έργα που χρειάζεται η Περιφέρεια. Κάτι τέτοιο μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Αιρετή Περιφέρεια και παρόλο που τυπικά η αρμοδιότητα σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» από 1η Ιουλίου 2011 πρέπει να έχει ουσιαστική συμμετοχή.

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
    ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.