Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τριφυλία Συνεργασία ΕΛΑΣ, Δήμου για την ασφάλεια

Η καλή συνεργασία και η ανοιχτή - αμφίδρομη επικοινωνία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δήμου και των πολιτών μπορεί να ενισχύσει και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στην Τριφυλία, τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο νέος διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Λάνος, ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Σώκας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Γιώργος Μάνδαλος και οι αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Στη συζήτηση που έγινε τέθηκαν τα .........

προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι με την έλλειψη προσωπικού και οχημάτων, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης των αλλεπάλληλων κρουσμάτων στην Τριφυλία, οι παράμετροι της «αντεγκληματικής» πολιτικής της ΕΛΑΣ και η εφαρμογή τους στον τοπικό σχεδιασμό. Διαπιστώθηκε δε, η κοινή βούληση του Δήμου και της Αστυνομίας ώστε η ζωή στην Τριφυλία να επανέλθει στους «κανονικούς» της ρυθμούς, χωρίς φοβίες και ανησυχίες.

Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Τριφυλίας δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μία χρήσιμη και πολύ ουσιαστική, όπως εξελίχθηκε, συζήτηση με το νέο αστυνομικό διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, τον οποίο εμείς είχαμε εκφράσει την πρόθεση να επισκεφθούμε, να τον καλωσορίσουμε και να τον συγχαρούμε, αλλά ο ίδιος ανταποκρίθηκε με μεγαλύτερη θέρμη, επισκεπτόμενος ο ίδιος, μαζί με το διοικητή του Α.Τ. και το διοικητή της Τροχαίας. Η συζήτηση δεν ήταν μόνον εθιμοτυπική, είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, με αιχμή του δόρατος την αύξηση της εγκληματικότητας στην Τριφυλία και την έξαρση που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες.

Η συζήτησή μας κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτα απ’ όλα, σε μια προσπάθεια πρόληψης και, βέβαια, σε μια προσπάθεια καταστολής. Ακούσαμε τις σκέψεις που έχει ο καινούργιος διευθυντής πάνω σε αυτά τα ζητήματα, ενώ του εκθέσαμε και τις δικές μας απόψεις, από όσα έχουμε αποκομίσει από προηγούμενες συναντήσεις μας με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων και από αυτά που εισπράττουμε από τις επαφές με τους πολίτες. Εμείς επιμένουμε, ότι δεν μπορεί στην επαρχία Τριφυλίας να μην υπάρχει ΟΠΚΕ ή η όποια εμφανιζόμενη ΟΠΚΕ να έχει αποσπασματική παρουσία και πολλές φορές να κινείται όχι και τόσο ουσιαστικά και οργανωμένα στην περιοχή. Να θυμίσω ότι είχε συγκροτηθεί η λεγόμενη τρίτη ΟΠΚΕ της Μεσσηνίας με στελέχη των αστυνομικών τμημάτων του σημερινού Δήμου Τριφυλίας. Έκτοτε έπαψε να είναι τριφυλιακή, ενώ και τα στελέχη της έπαψαν να ανήκουν στην δύναμη της Τριφυλίας.
Άρα είναι ζητούμενο, πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί αυτή η ΟΠΚΕ και πώς θα πρέπει να λειτουργήσει στην περιοχή μας. Εμείς θα ζητήσουμε είτε την επανίδρυση είτε την καλύτερη στελέχωση και μεγαλύτερη παρουσία στην Τριφυλία, όπου, επαναλαμβάνω, έχουμε μία έξαρση της εγκληματικότητας.

Το δεύτερο στοιχείο που τονίσαμε, είναι η μη επαρκής στελέχωση των αστυνομικών μας τμημάτων. Υπάρχου πολλές κενές οργανικές θέσεις, αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι καλύπτονται όλες, δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, γιατί οι οργανισμοί των Α.Τ. είναι ξεπερασμένοι από τα γεγονότα, όχι μόνο λόγω του μεταναστευτικού στοιχείου, αλλά και λόγω της ανάπτυξης που σημειώνεται στην περιοχή. Έτσι, εμείς θα απευθύνουμε μια τεκμηριωμένη επιστολή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και θα ζητάμε την όσο γίνεται καλύτερη και επαρκέστερη στελέχωση των αστυνομικών μας τμημάτων.
Μία τρίτη συζήτηση που κάναμε αφορούσε στην ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των πολιτών. Εμείς απευθυνθήκαμε στους αστυνομικούς και τους παρακαλέσαμε να είναι όσο μπορούν πιο κοντά στους πολίτες. Από την άλλη, θα πρέπει να απευθυνθούμε και στους πολίτες, να δείχνουν όσο γίνεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη στη δική μας Αστυνομία.

Με τις αδυναμίες που υπάρχουν, τα προβλήματα που δημιουργούνται και την έκταση που έχει ο Δήμος, αν δεν υπάρχει υπευθυνότητα από τη μεριά των πολιτών στη ροή των πληροφοριών και στη λήψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρότερα. Συζητήσαμε τη δυνατότητα αυτή, είτε με την έκδοση κάποιου φυλλαδίου που θα δίνει ορισμένες κατευθύνσεις στους πολίτες, είτε ενδεχομένως με μια συνάντηση με τους φορείς και συλλόγους, στους οποίους θα δώσουμε ορισμένα μηνύματα.
Θέλω να απευθυνθώ στους δημότες της Τριφυλίας και να τους πως ότι εμείς είμαστε εδώ, καλωσορίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερες προσδοκίες το νέο αστυνομικό διευθυντή και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε ως Δημοτική Αρχή, τα οποία και κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: Ό,τι μπορεί να γίνει απ’ το Δήμο, θα γίνεται και ό,τι εξαρτάται από άλλους φορείς, θα διεκδικείται».

Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας κ. Λάνος σημείωσε: «Συζητήσαμε τα προβλήματα της εγκληματικότητας που ταλανίζουν την περιοχή. Εκθέσαμε τις απόψεις μας, τονίσαμε τα σημεία που δημιουργούν το πρόβλημα, βρήκαμε ανταπόκριση και δεσμευθήκαμε τόσο εμείς όσο και η Δημοτική Αρχή να συνεργαστούμε, προκειμένου να δώσουμε μια, όσο γίνεται, καλύτερη λύση στα προβλήματα αυτά, ούτως ώστε να εμπεδωθεί η ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και η συνεργασία μας είναι δεδομένη…».

Θάρρος

2 σχόλια:

  1. ΠΙΑΣΤΟ Τ"ΑΥΓΟ ...ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ!!!
    ΜΕ ΤΕΤΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ.
    ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΜΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.