Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κτήμα Παναγιωτόπουλου. Τρία μετάλλια στο Διεθνή Διαγωνισμό Λυών

Νέες σημαντικές διακρίσεις πέτυχε το Κτήμα Παναγιωτόπουλου με τα ποιοτικά κρασιά του. Στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου που έλαβε χώρα στη Λυών της Γαλλίας 2 με 4 Απριλίου, απέσπασε τρία μετάλλια. Χρυσό για το Καμπερνέ Σοβινιόν, ασημένιο για το Μερλό και χάλκινο για το «Καλντερίμι - Ερυθρό».

«Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και ........

τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 6, την Τετάρτη το μεσημέρι. Για μας αυτές οι βραβεύσεις στη Γαλλία είναι πολύ σημαντικές, ιδίως για το καμπερνέ, το οποίο προέρχεται από γαλλική ποικιλία, την οποία φιλοξενούμε στην περιοχή της Τριφυλίας. Το να καταφέρνεις να βραβεύεσαι από τους Γάλλους, για ένα κατεξοχήν γαλλικό κρασί που βγαίνει στην Ελλάδα, είναι επιτυχία» σημείωσε με ικανοποίηση στο «Θ» ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τα τέσσερα ελληνικά κρασιά που βραβεύθηκαν στη διοργάνωση «Concours des vins a Lyon» / «Lyon International Wine Competition», για το 2011, τα τρία ήταν του Κτήματος Παναγιωτόπουλου (Πύργος Τριφυλίας).

Αναλυτικά τα βραβεία είναι:
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Cabernet Sauvignon, Tranquille Rouge 2005, χρυσό μετάλλιο.
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Merlot, Tranquille Rouge 2005, ασημένιο μετάλλιο
• Local wine Trifilia - Grece, Panagiotopoulos - Kalderimi, Tranquille Rouge 2009, χάλκινο μετάλλιο.

Άλλες βραβεύσεις που έχει αποσπάσει το Κτήμα Παναγιωτόπουλου στο παρελθόν:
Με το Cabernet «36» (special wine) κέρδισε χρυσό μετάλλιο το 2009 στις Βρυξέλλες. Τον προηγούμενο μήνα έλαβε 3 χρυσά και 2 ασημένια στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, καθώς και τρία χρυσά και άλλα τόσα ασημένια σε γευστική δοκιμή που συνδιοργάνωσαν τα περιοδικά Weinmarkt (Γερμανίας), RussianFood και Drinks Bussiness (Ρωσίας), με τον ελληνικό οδηγό Oinothiki.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.