Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Χωρίς σύνταξη όσοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν έχουν απογραφεί

Αναστέλλεται από 1η Μαίου η καταβολή της σύνταξης σε όσους δικαιούχους του ΟΑΕΕ δεν έχουν απογραφεί.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν και αυτή την εβδομάδα να απογραφούν σε τράπεζα της επιλογής τους, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που έχουν σταλεί από τον Οργανισμό.

Ο ΟΑΕΕ έχει προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου ........

του 2011, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και πλέον η σύνταξη πιστώνεται αποκλειστικά σε Τραπεζικό λογαριασμό, στην Τράπεζα επιλογής του δικαιούχου.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, θα έπρεπε να έχουν απογραφεί από τις 15 Οκτωβρίου του 2010, όμως παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί 3.500 συνταξιούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι περί τους 4.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, είναι σήμερα άνω των 80 ετών και λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω πληρεξουσίου.

Μέσω της εφαρμογής του συστήματος, το Υπουργείο Εργασίας στοχεύει στον εντοπισμό συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει αλλά οι συντάξεις εξακολουθούν να εισπράττονται με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσών για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ήδη σε έλεγχο ο οποίος διεξήχθη σε 38 υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1.660 υπερήλικες συνταξιούχους του Ιδρύματος, οι 244 είχαν αποβιώσει χωρίς να έχει δηλωθεί ενώ σε 13 περιπτώσεις, υπήρξε άρνηση επιστροφής των ποσών που εισπράττονταν μετά θάνατο.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.