Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τέλος στο δώρο των υπαλλήλων του Δημοσίου;

Την οριστική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ζητάει η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να εξοικονομήσει 1 δις για να μειώσει την «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού.

Η πληροφορία ότι τα χρήματα αυτά θα επιμεριστούν στους 12 μισθούς και δεν θα χαθούν οριστικά για τους εργαζόμενους δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Στην κλίνη του Προκρούστη θα βρεθούν τα ειδικά επιδόματα δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, των στρατιωτικών, των διπλωματικών υπαλλήλων και των καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από τα υπόλοιπα επιδόματα διασώζονται .........

μόνο τέσσερα. Το οικογενειακό, το θέσης, το επικινδυνότητας και το επίδομα παραγωγικότητας που δεν ξεπερνάει τα 130 ευρώ.

Η τρόικα, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, έχει ως στόχο κανείς υπάλληλος να μην έχει μισθό άνω των 2.100 ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται υπάλληλοι με πτυχίο και 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο.

Έτσι αν εξαιρέσει κανείς τα ειδικά μισθολόγια που περικόπτονται μεν ωστόσο θα φτάνουν τις 5856 ευρώ (πρόεδρος Αρείου Πάγου, γενικός διευθυντής ΕΣΥ) το νέο μισθολογικό τοπίο στο δημόσιο περιλαμβάνει μισθούς πολύ κάτω των σημερινών.

Ζοugla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.