Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Έδρα Πελοποννήσου. Αντίθετοι Λυκουρέντζος, Δράκος στην αλλαγή

Αντιδράσεις προκαλούν τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με την Τρίπολη, ως έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον επικεφαλής της «Δυνατής Πελοποννήσου» Δημήτρη Δράκο, ενώ εκείνες του επικεφαλής της «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά», Λάμπρου Μπούκλη, αλλά και του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκου Γόντικα, έγιναν από μια διαφορετική πολιτική οπτική.

Ανδρέας Λυκουρέντζος
«Οι μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της .........

Τρίπολης και του Νομού Αρκαδίας δε γνωρίζουν φραγμούς και όρια, καθώς θέτουν σε αμφισβήτηση την έδρα Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Λυκορέντζος. Και πρόσθεσε: «Η ιστορία, ο πολιτισμός του τόπου μας, η Τρίπολη ως πολιτικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο του Μοριά, επιβάλλουν σεβασμό και αναγνώριση.
[…] Προσωπικά δεν πρόκειται να δεχθώ την οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης και, βέβαια, ούτε λόγος για τη μεταφορά της πρωτεύουσας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτός Τρίπολης, και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να αποτύχουν».

Δημήτρης Δράκος
Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο δήλωσε κι αυτός κάθετα αντίθετος σε ενδεχόμενη αλλαγή της Τρίπολης ως έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνοντας πως «ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ αφήνει ένα εντελώς ύποπτο υπονοούμενο για την έδρα της Περιφέρειάς μας. “Καλλικράτης” κι εδώ; “Καλλικράτης” παντού; Τι θα γίνει τέλος πάντων;».
Κατά τον κ. Δράκο, «απαιτείται ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη. Η Τρίπολη και ο Μοριάς γενικότερα έχουν ανάγκη για ανάπτυξη και δεν μπορεί να αφήνονται αυτά τα υπονοούμενα, ούτε κατά διάνοια. Η Τριπολιτσά είναι η ιστορική διοικητική και γεωγραφική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου».
Ο κ. Δράκος τόνισε, επίσης, ότι «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα παλέψουμε για τη διατήρηση της έδρας στην Τρίπολη. Να αντιταχθούμε σθεναρά και δυναμικά. Θέλω να πιστεύω ότι θα το πάρει πίσω ο κ. Σηφουνάκης, διαφορετικά θα μας βρει απέναντί του». Προσθέτοντας, «είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε μαζί με την πλειοψηφία στο ίδιο μετερίζι για την υπόθεση αυτή».

Λάμπρος Μπούκλης
Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» Λάμπρος Μπούκλης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, ανέφερε: «Έκανα ήδη μια αναφορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είπε ότι θα αξιολογηθούν με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια όλα τα χωροταξικά σχέδια των περιφερειών και οι συναφείς δράσεις, εμείς αρχικά συμφωνούμε και το ανέφερα και χθες. Συμφωνούμε γενικά σε μια επαναξιολόγηση όλων των θεμάτων με θέμα το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία, θα έλεγα όμως ότι η αλλαγή έδρας μιας περιφερειακής αρχής, όπως η Πελοπόννησος, με τα χίλια τόσα προβλήματα και με τις χίλιες τόσες ελπίδες, αν θέλετε, όλων μας, είναι κεραυνός εν αιθρία».

Νίκος Γόντικας
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, ανέφερε ότι μετά τον «Καλλικράτη» στην τοπική διοίκηση είναι σίγουρο ότι έρχεται ο «Καλλικράτης» στην υγεία, στην Παιδεία, «θα έχουμε πολλούς Καλλικράτηδες να δούμε μπροστά μας. Μαζί μ’ αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται καθόλου το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για έξι, εφτά Περιφέρειες στην Ελλάδα, να μπει κι αυτό σε υλοποίηση. Εμάς δε θα μας εκπλήξει κάτι τέτοιο».
Ο κ. Γόντικας πρόσθεσε ότι «μαζί με το πού θα είναι η έδρα, που βεβαίως είναι ένα ζήτημα, πρέπει να δούμε και το συνολικό πρόβλημα, ότι με τον “Καλλικράτη” περνάνε πιο αποφασιστικά προς τα κάτω αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.