Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Άδεια άνευ αποδοχών στο δημόσιο και εργασία στον ιδιωτικό τομέα

Τη δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα ή να ανοίξουν δικές τους επιχειρήσεις, προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ..........

Τύπου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει σενάριο που προβλέπει μακροχρόνια άνευ αποδοχών άδεια για τους δημοσίους υπαλλήλους που το επιθυμούν, σε μια προσπάθεια περικοπής των δαπανών του δημοσίου.

Οι πληροφορίες από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών αναφέρουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα διακόπτουν την εργασία τους δεν θα χάνουν τη θέση τους και θα μπορούν να επιστρέψουν σε αυτήν, ενώ εξετάζεται η εγκαθίδρυση της μερικής απασχόλησης.

Δηλαδή οι νεοπροσλαμβανόμενοι να εργάζονται part time ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου. Εξετάζεται ακόμη να δοθεί η δυνατότητα μερικής απασχόλησης και στους ήδη εργαζόμενους στο δημόσιο, όπως για παράδειγμα στις μητέρες ανήλικων τέκνων.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζονται τα δύο υπουργεία θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που δεν είναι ικανοποιητικός ο ρυθμός αποχωρήσεων από το δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.