Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Φιλιατρινό φράγμα Προχωρούν οι εργασίες, όχι οι απαλλοτριώσεις

Το Φιλιατρινό φράγμα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πρόοδο των εργασιών, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε δύο περίπου χρόνια. Ωστόσο, εκκρεμεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, καθώς οι άνθρωποι που έχουν δώσει εκτάσεις για να γίνει το έργο, δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαλαπάνης στο ...........

«Θ», ο χρονικός ορίζοντας για να τελειώσει το φράγμα είναι περίπου δύο χρόνια, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ακόμη για να κατακλυστεί από τα νερά και να πιάσει τα 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, όπως προβλέπεται. Στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να έχουν φτιαχτεί και τα αρδευτικά δίκτυα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρότες, για τους οποίους φτιάχνεται το έργο.
Πρόβλημα, όμως, αποτελεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, που έχουν καθυστερήσει. Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για να αποζημιωθούν, ούτε οι ιδιοκτήτες που έδωσαν χώρο για τον καινούργιο δρόμο προς Χριστιάνους (αφού μέρος του υφιστάμενου θα κατακλυστεί από νερά), ούτε εκείνοι των οποίων εκτάσεις βρίσκονται εκεί όπου θα κατακλυστεί ο χώρος από τα νερά του φράγματος.

Έτσι τα έργα, όπως τόνισε και ο κ. Μαλαπάνης, προχωρούν χάρις στην ανοχή των ιδιοκτητών που έχουν προσφέρει τα κτήματά τους, χωρίς να έχουν αποζημιωθεί. Κλείνοντας, είπε ότι το θέμα των απαλλοτριώσεων πρέπει να τρέξει και να κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις στο Πρωτοδικείο της Κυπαρισσίας, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ADMIN. Τυχαία σε σύσκεψη Δημόσιας Υπηρεσίας αναφέρθηκε off the record θα περάσουν από κόσκινο οι αποζημιώσεις του φράγματος επειδή σύμφωνα με χάρτες της google προηγούμενων ετών φαίνονται οι υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις δημόσιες. Για το σκοπό αυτό είναι σε εξέλιξη αεροφωτογράφηση. Αυτό έγινε σήμερα στην Καλαμάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.