Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΑΣΕΓΕΣ "Μετέωρες" οι ενεργοποιήσεις

«Στον αέρα» βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων, καθώς η ΠΑΣΕΓΕΣ, μέσω του προέδρου της Τζαννέτου Καραμίχα, δηλώνει ότι οι Ενώσεις δεν μπορούν να αναλάβουν το έργο, επειδή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις καταργεί.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Καραμίχας με προέδρους των ΕΑΣ, τους έκανε γνωστό ότι το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο πρόεδρός του δεν έχουν την ηθική και συνεταιριστική νομιμοποίηση να προχωρήσουν στη διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου του ΟΔΣΕ.
Και αυτό, επειδή, μετά την ανακοίνωση από ........

το Υπουργείο του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, τίθεται υπό πολιτική και νομική αμφισβήτηση η ύπαρξη και η λειτουργία των Ενώσεων, αλλά και της ίδιας της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Το θέμα, όπως μας είπε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, θα συζητηθεί σε συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, όπου έχουν κληθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων.
Αναφερόμενος στη μετατροπή των ΕΑΣ από δευτεροβάθμιες σε πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, ο κ. Κοζομπόλης παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο έχει δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στη χρηματοδότηση των Ενώσεων από τις τράπεζες, οι οποίες δε θέλουν να δώσουν χρήματα σε οργανώσεις που μετά από 6 μήνες δε θα υπάρχουν.

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ζητήσει την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Επιπλέον, προτείνει τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής αδιαμφισβήτητου κύρους σε σχέση με τα συνεταιριστικά θέματα, για ρυθμίσεις που έχει προτείνει η ίδια, στη βάση της διεθνούς πρακτικής και των διεθνών συνεταιριστικών αρχών.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.