Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το παρασκήνιο της ρήξης ΝΔ – Αλογοσκούφη

Η απόφαση του Γ. Μιχελάκη να βγει και να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Γ. Αλογοσκούφη δεν ήταν τόσο τυχαία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ενόψει του επικαιροποιημένου σχεδίου για έξοδο από την κρίση (Ζάππειο 2) ετοιμάζεται για ρήξεις με το παρελθόν όχι όμως και με τον Κώστα Καραμανλή.
Στην Λ. Συγγρού εκτιμούν πως αν .........

συνδυαστούν τα οικονομικά στοιχεία που θα δώσουν στην δημοσιότητα, με μια γενναία αυτοκριτική, τότε θα έχουν μεγαλύτερη πειθώ και καλύτερη απήχηση στην κοινή γνώμη κάτι που δεν έγινε στο Ζάππειο 1.

Η αρχή έγινε με τον Γ. Αλογοσκούφη και την φράση «ας το για αργότερα» που φέρεται να του είπε ο Κώστας Καραμανλής όταν του ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων. Αυτή ήταν μια καλή αφορμή για την ΝΔ που θεώρησε ως «χτύπημα κάτω από την μέση» τα όσα είπε ο πρώην «Τσάρος».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε, με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη: «Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφική ήταν για την εικόνα της χώρας και η απογραφή Αλογοσκούφη».

Στις διαρροές αυτές απάντησε, μέσω συνεργατών του, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι «η απογραφή δεν ήταν απόφαση ενός μόνο υπουργού. Ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή».

Κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν πως «ιστορικά η απογραφή αποδείχθηκε λάθος» και διευκρίνιζαν ότι η δήλωσή του Γ. Μιχελάκη δεν ήταν αιχμή για τον κ. Καραμανλή, αλλά αφορούσε τον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε και την ευθύνη της απογραφής, με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε.

Πεταλωτής: «Τυχοδιωκτική αντιπολίτευση»

Για «άκρως τυχοδιωκτική αντιπολίτευση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ο κ. Μιχελάκης κατέληξε ότι η απογραφή ήταν «καταστροφική», για την οποία όμως δεν έφταιγε ο κ. Καραμανλής, αλλά ο «κακός» κ. Αλογοσκούφης . Ο οποίος όλως τυχαίως πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε το δόγμα Καραμανλή «ας το για αργότερα». Την ίδια απογραφή όμως ακριβώς, η ΝΔ του κ. Σαμαρά, την χαρακτήριζε πέρυσι «απαραίτητη και επιβεβλημένη» σχολίασε Γ. Πεταλωτής.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.