Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ξενοδοχεία Τριφυλίας Ικανοποιητική η κίνηση για το Πάσχα

«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» λέει η λαϊκή ρήση, η οποία, μεσούσης της κρίσης, βρίσκει πλήρη ανταπόκριση στη σημερινή πραγματικότητα. Οι άλλοτε «κοσμοπολίτικοι» τουριστικοί προορισμοί για το Πάσχα έχουν αντικατασταθεί, ελλείψει χρημάτων αλλά και ψυχολογικής κατάπτωσης, από την επιστροφή στις ρίζες, στο χωριό! Μια επιλογή που μπορεί για τους περισσότερους «Αθηναίους» να είναι μονόδρομος, για άλλους όμως είναι συνειδητή απόφαση για χαλάρωση, διασκέδαση και ανάταση με γνωστούς και φίλους στα πάτρια εδάφη!

Στην Τριφυλία, παρά τη γενικότερη στασιμότητα και ..........

τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η κίνηση των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων κρίνεται ικανοποιητική, με βάση τις μέχρι σήμερα κρατήσεις, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία και για μετά το Πάσχα, οπότε ανοίγει σιγά σιγά η σεζόν.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, δήλωσε σχετικά στο «Θ»: «Τα μηνύματα που είχαμε αρκετό καιρό πριν, για το Πάσχα, επιβεβαιώνονται την παρούσα περίοδο, καθώς η κίνηση βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει, αναμένεται ικανοποιητική. Οι ξενοδοχειακές μονάδες, μάλιστα, που προσφέρουν εορταστικά γεύματα θα αγγίξουν ακόμα και το 100% της πληρότητάς τους όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο. Ο βασικότερος λόγος στην αύξηση των κρατήσεων είναι ότι οι ξενοδόχοι κρατήσαμε σε πολύ λογικά επίπεδα τις τιμές και προσφέρουμε δελεαστικά ολοκληρωμένα πακέτα, καθώς και ότι φέτος το Πάσχα είναι πιο αργά σε σχέση με πέρυσι και συμπίπτει με το Πάσχα των καθολικών.

Αναμφισβήτητα η συμβολή της Costa Navarino είναι τεράστια και γι’ αυτή την περίοδο, όπως και γενικότερα, αφού έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, οι οδικοί άξονες έχουν καλυτερεύσει, το ίδιο και η αεροπορική καθημερινή σύνδεση του νομού με την πρωτεύουσα. Σημαντική “ανάσα” στην περιοχή έδωσε και το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, αφού 6 ομάδες κολύμβησης επέλεξαν το κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας για να προπονηθούν πριν και μετά το Πάσχα. Η περιοχή μας αναπτύσσεται σταθερά και σε κόντρα της οικονομικής κρίσης, αφού νέες τουριστικές μονάδες θα λειτουργήσουν φέτος, ενώ άλλες ανακαινίστηκαν ή θα ανακαινιστούν, κάτι που υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για κοινή διαβούλευση για τον Τουρισμό σε επίπεδο όχι μόνο φορέων στο Δήμο Τριφυλίας, αλλά και νομού».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.