Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οδυσσέας Βουδούρης: Πρόταση για την προώθηση του Περιφερειακού της Καλαμάτας

H υλοποίηση του Περιφερειακού της Καλαμάτας, αντί να ενώνει τους Μεσσήνιους και όλους τους Πελοποννήσιους, εξελίσσεται σε ένα είδος μπρα-ντε-φερ, που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου μας. Υπό αυτές τις συνθήκες, φοβούμαι ότι η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, για την οποία απ' όσο γνωρίζω δεν υπήρξε γραπτή πρόσκληση και συγκεκριμένη θεματολογία, ενδέχεται να εντείνει την στείρα αντιπαράθεση, παρά θα την αμβλύνει.

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα απαιτείται να παραμερίσουμε τους προσωπικούς μας πολιτικούς εγωισμούς και, μακριά από υστερόβουλες κινήσεις ή δηλώσεις εντυπωσιασμού, να κινηθούμε συντεταγμένα, όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, ώστε να καταθέσουμε προς τις κεντρικές αρχές συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση του Περιφερειακού Καλαμάτας.
Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά που εντοπίζεται το .......

κύριο πρόβλημα: η χρηματοδότηση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων, το ύψος των οποίων θα οριστικοποιηθεί όταν τελεσιδικίσει η υπόθεση, γεγονός που αφήνει ικανό χρονικό περιθώριο.

Συνεπώς προτείνω μια συνάντηση στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής, της Περιφερειακής Αρχής και των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού, ώστε να συμφωνηθούν κοινές προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν στο αρμόδιο Υπουργείο και θα αποτελούν ομόφωνο και τεκμηριωμένο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.