Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εξοδος από την κρίση με τους αγρότες

«Η Ελλάδα περιμένει και μπορεί να στηριχθεί στους αγρότες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους και της εθνικής οικονομίας, για να βγει από την κρίση». Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες από το μνημείο του Κιλελέρ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στον επίσημο εορτασμό της 101ης επετείου της εξέγερσης των Θεσσαλών αγροτών.

Με συμμετοχή μικρότερη από κάθε άλλη φορά .......

και απουσία αγροτών, η εκδήλωση κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χωρίς συνθήματα και διαμαρτυρίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς κυκλοφορούσαν φήμες τις προηγούμενες μέρες για αποδοκιμασίες των επισήμων από αγρότες.
Επισημαίνοντας πως δεν είναι υπουργός του Κολωνακίου, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως πήγε στη Λάρισα για να θεσμοθετήσει με το δήμο Κιλελέρ μια διαδικασία διαλόγου για την αγροτική οικονομία.

Δεσμεύτηκε πως αύριο, Τρίτη, θα γίνουν ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις, που αφορούν σε 30.000 αγρότες, και τόνισε πως «το δυνάμωμα της Ελλάδας είναι το νέο πατριωτικό καθήκον». Στη συνέχεια, ο κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε το καλάθι αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας, ενώ το Σάββατο παρέστη σε ημερίδα στο Κιλελέρ για τα αγροτικά προϊόντα, από το βήμα της οποίας ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι το καλοκαίρι οπότε θα ενεργοποιηθούν 6-7 σημαντικά νομοσχέδια. «Πρέπει να συμφωνήσουμε πού θα πάνε τα ελάχιστα κοινοτικά χρήματα που θα έχουμε στη διάθεσή μας μετά το 2013. Πρέπει να ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή και όχι αντιπαραγωγικές δραστηριότητες», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ημερησία

5 σχόλια:

  1. Εμεις οι αγροτες,
    δεν θελουμε..αποζημιωσεις...ΘΕΛΟΥΜΕ προστασια των προϊοντων μας απο εισαγωγες ξενων ομοειδων προϊοντων και ανοιγμα νεων αγορων...Το κρατος ειναι ΑΠΟΝ!!..και επιτρεπει αθροες εισαγωγες οπως πατατας, ελαιολαδου κλπ..στις επιταγες της Ε.Ε. .. ΟΧΙ αλλα πανηγυρια, εμεις δεν τα φαγαμε μαζι σας..εσεις μας ΦΑΓΑΤΕ!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 6.43 ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ Η ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΣΟΥΡΟ ΤΑ ΑΣΟΥΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω το είχα διαγράψει το μήνυμα του. Πως και ξαναβγήκε;
    Ας λήξει εδώ παρακαλώ το θέμα. το λάθος είναι δικό μου που όπως φαίνεται νόμιζα πως το διέγραψα.
    Θερμή παράκλση να λήξει τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζητώ προσωπικά συγνώμη που από λάθος δεν διεγράφη το μήνυμα του.

    Όσο για σένα Νίκο, που λες ότι είσαι αγράμματος αγρότης κλπ.
    Φίλε οι "αγράμματοι αγρότες" είναι αυτοί που κρατάνε την οικονομία. Άσχετα αν οι πολιτικοί μας τα έχουν κάνει σκατά.
    Νίκο καταλαβαίνω ότι έχεις απόλυτο δίκιο να φρικάρεις με αυτό που διάβασες. Όπως θα πρέπει να ξέρει και εκείνος ότι κάποιος "αγράμματος αγρότης" παιδεύτηκε ταλαιπωρήθηκε για να πάρει ο κ. "κουστουμάτος" παραπάνω μάλλον Δημόσιος υπάλληλος παραπάνω τα χόρτα του την ντομάτα του το κάθε λαχανικό που πήρε για το σπίτι.

    Διαφωνείς;

    Χ-treme

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.