Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πολλοί έφυγαν... λίγοι επέστρεψαν

Τα στοιχεία της Τροχαίας δείχνουν ότι η επιστροφή κινείται, όπως πάντα, με πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σύγκριση με την έξοδο και μάλιστα ακόμη περισσότερο φέτος, οπότε αρκετοί απέφυγαν να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους, προτιμώντας οικονομικότερες λύσεις, όπως το ΚΤΕΛ και το τρένο.

Ετσι, εκείνοι που τελικά πήραν αυτοκίνητο φαίνεται πως είχαν τη δυνατότητα να μείνουν μερικές ημέρες ακόμη μακριά από την πόλη και τις υποχρεώσεις.

Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν σταδιακά μέσα στις ......

επόμενες ημέρες, με τον κύριο να αναμένεται την Κυριακή του Θωμά, ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, φέτος αναχώρησαν 441.736 οχήματα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και 485.237 από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Πέρυσι είχαν περάσει τις ίδιες μέρες από τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα 1.090.287 οχήματα, δηλαδή 15% περισσότερα σε σχέση με φέτος.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα ούτε φέτος ήταν αναίμακτη. Από τις 15 έως τις 25 Απριλίου έγιναν 27 τροχαία δυστυχήματα, 47 βαριά ατυχήματα και 358 ελαφρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 53 να τραυματιστούν σοβαρά και 472 ελαφρά.

Από την ανάλυση των δυστυχημάτων προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους συνέβη σε επαρχιακές οδούς και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Πέρυσι, το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν 39 θανατηφόρα ατυχήματα, 48 σοβαρά και 365 ελαφρά με απολογισμό 43 νεκρούς, 56 σοβαρά τραυματίες και 518 ελαφρά.

Απο τα στοιχεία προκύπτει πως φέτος σε σχέση με πέρυσι υπήρξε μείωση κατά 30,8% στον αριθμό των δυστυχημάτων, κατά 2,1% στον αριθμό των σοβαρών ατυχημάτων και 1,9% στα ελαφρά ατυχήματα.

Αντίστοιχη πτώση κατά 30,2% καταγράφηκε στον αριθμό των νεκρών, κατά 5,4% στον αριθμό των βαριά τραυματιών και κατά 8,9% στον αριθμό των ελαφρά τραυματιών.

The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.