Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Απόσυρση της ρύθμισης για το 40ωρο ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Την απόσυρση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες την εβδομάδα, ζητεί η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το 40ωρο, η απογευματινή λειτουργία σε όσες υπηρεσίες απαιτείται, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο, θα εφαρμοστούν από το φθινόπωρο, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η κατάθεση της ρύθμισης, σύμφωνα με το .........

συνδικάτο των δημοσίων υπάλλήλων, συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.ά.) και δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Αθυγιεινά, καθώς με τη συγκεκριμένη ρύθμιση «καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά» οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο μέσα και από την αύξηση των ωρών εργασίας, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ευρύτερων αρνητικών επιπτώσεων και εξελίξεων για το μέλλον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.