Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 3 Απριλίου στη Μεσσήνη ο ενδέκατος (11ος) μεσσηνιακός διαγωνισμός πληροφορικής.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές του νομού Μεσσηνίας και διοργανώθηκε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά από τη σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος». Μεγάλη υπήρξε και φέτος η συμμετοχή στο μαθητικό διαγωνισμό πληροφορικής, κάτι που «ευνόησε» και η «εξ’αποστάσεως» συμμετοχή (με τη χρήση διαδικτύου) που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος για τη διευκόλυνση μαθητών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Μεσσηνίας.

Τα θέματα του διαγωνισμού σχετίζονταν με το .........

δάσος με αφορμή το γεγονός πως ο Ο.Η.Ε. έχει θεσπίσει το έτος 2011 ως «Διεθνές Έτος Δασών». Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό κλήθηκαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους στο χειρισμό υπολογιστή και τη φαντασία τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό έργο» με τη χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό καθώς οι μαθητές δημιούργησαν σε διάστημα τριάντα λεπτών αφίσες και βίντεο σχετικά με την αξία και τους κινδύνους του δάσους.

Νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές; Τσοπανάκης Δημήτρης, Μαλλιαρού Νίκη και Μιχαλοπούλου Καλλιόπη. Έπαινο ωστόσο απέσπασαν οι μαθητές: Πλατάρου Μαρία, Κουμούτσος Γιώργος, Γκιούλου Πηνελόπη, Μιχαλόπουλος Ηλίας και Μαλλιαρού Παναγιώτα. Οι μαθητές που διακρίθηκαν θα βραβευθούν και θα παραλάβουν τα δώρα τους από τον υπεύθυνο διεξαγωγής του διαγωνισμού Γιάννη Λάσκαρη. Πλούσιο φωτορεπορτάζ και σχόλια για τη διοργάνωση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.algorithmosmes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.