Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος έτους 2011

Τέθηκε την Παρασκευή σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2011, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας, τη χρησιμοποίησαν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους 538 φορολογούμενοι, ενώ 104 φορολογούμενοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και υπέβαλλαν την οριστική δήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των σχετικών δηλώσεων ............

μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν δηλώσεις μέσω λογιστών. Οι πρώτες προθεσμίες υποβολής αρχίζουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι φέτος έχουν τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ άλλων οι ακόλουθες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους φοορολογούμενους:

- Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.

- Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

- Εκτύπωση των ειδοποιήσεων για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.

- Ειδοποίηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπόχρεου και της συζύγου (αν υπάρχουν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.