Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Internet Explorer 9

Η Microsoft κυκλοφόρησε σε 39 γλώσσες την τελική έκδοση του νέου προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer 9 (ΙΕ9), που διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες για διαχείριση γραφικών, ασφάλεια, προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη κ.α.

Ο νέος ΙΕ9 κυκλοφορεί σε μια περίοδο που τα ανταγωνιστικά προγράμματα πλοήγησης «κλέβουν» όλο και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς από την Microsoft. Ο ΙΕ, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Net Applications, έχει σήμερα παγκόσμιο μερίδιο γύρω στο 56%, έναντι 22% του Firefox, 11% του Chrome και 6% του Safari.

Μεταξύ άλλων, ο νέος browser επιτρέπει στον .........

χρήστη να αποκρύπτει τα online «βήματά» του καθώς μετακινείται από διαδικτυακό σε διαδικτυακό τόπο, εμποδίζοντας έτσι διάφορες εταιρείες να παρακολουθούν ηλεκτρονικά τις περιηγήσεις του και να συλλέγουν χρήσιμα από εμπορική άποψη στοιχεία.

Ακόμα, ο ΙΕ9 επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση επίγνωση του τι «κατεβάζουν», ώστε να εντοπίζουν ευκολότερα ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα που προσπαθούν να «τρυπώσουν» ύπουλα στον υπολογιστή.

Ο Internet Explorer 9 επίσης αξιοποιεί αποτελεσματικότερα την κάρτα γραφικών του υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορεί να παρουσιάζει ταχύτερα και καλύτερα τους διαδικτυακούς τόπους που επισκέπτεται ο χρήστης.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 40 εκατ. χρήστες «κατέβασαν» τις πιλοτικές-δοκιμαστικές εκδόσεις (beta) του ΙΕ9, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Ήδη περίπου το 2% των χρηστών των Windows 7 «τρέχουν» τη νέα έκδοση του Internet Explorer, η οποία «τρέχει» επίσης στα Vista, αλλά όχι στα ΧΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.