Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αρχές Ιουλίου οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Πριν από το Πάσχα θα παραδοθεί τελικά το πόρισμα της επιτροπής για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, έπρεπε να παραδοθεί αύριο, αλλά ο πρόεδρός της, καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος, ζήτησε ολιγοήμερη παράταση, την οποία έλαβε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την Παρασκευή, πάντως, θα ξεκινήσει η ..........

διαβούλευση για τα κριτήρια και τη διαδικασία των συγχωνεύσεων, υπό τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Ο διάλογος θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου θα υπάρξει η πρώτη υπουργική απόφαση για συγχώνευση.

Δίνοντας χθες το περίγραμμα των αλλαγών, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος επεσήμανε ότι 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ αναμένεται να αλλάξουν χρήση. Ο κύριος όγκος των αλλαγών -εξήγησε- θα αφορά την Αττική και κυρίως τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται κοντά στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Στο σημείο αυτό υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νοσηλευτικών μονάδων, οι οποίες επικαλύπτονται και μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα ως σύνολο. Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν και στην Πελοπόννησο, όπου θα εξακολουθούν να λειτουργούν οκτώ από τα 16 νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.