Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τη συνεχή αναφορά στα οφέλη της οικονομίας μας,από την ανάπτυξη του τουρισμού και τις προσδοκίες μας από τυχόν ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού μας προϊόντος , βλέπουμε πως ουδένα αποτέλεσμα πετύχαμε.
Το αναφέρω αυτό ,διότι οι ιθύνοντες για το σχεδιασμό και την ενίσχυσή του, μερικά απλά αλλά ουσιώδη ζητήματα που απασχολούν τους εν δυνάμει επενδυτές , τα προσπερνούν χωρίς να τα αξιολογούν.

Οι tour operators , που στοχεύουν μία περιοχή και ρισκάρουν, εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης μεγάλα χρηματικά ποσά, αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και απάθεια από την Ελληνική πολιτεία.
Συνομολογούν συμβάσεις με επιχειρήσεις τουριστικού ...........

ενδιαφέροντος της Χώρας μας και προσεγγίζουν τους τόπους επιλογής τους, κυρίως με πτήσεις charter .
Για να αφιχθεί ένα αεροπλάνο στα Ελληνικά αεροδρόμια οι επενδυτές επιβαρύνονται με μερικούς φόρους που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει εναρμονισθεί με την υπόλοιπη Ε.Ε. και στα αεροδρόμιά μας ισχύουν διαφορετικοί airport taxes για αφίξεις από τρίτες χώρες .
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δυσκολία και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών να προσεγγίσουν με την ίδια άνεση τα Ελληνικά αεροδρόμια, με ότι αρνητικό συνεπάγεται για την επισκέψιμότητά μας.

Ελπίζω οι αρμόδιοι , να ενσκήψουν στο ζήτημα και με πρωτοβουλίες που θα πάρουν , να άρουν τις επιφυλάξεις των εν δυνάμει επενδυτών στην Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού, αξιολογώντας θετικά τα πολλά οφέλη στην επισκεψιμότητα από την εναρμόνιση με τα άλλα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, σε σχέση με τη μικρή μείωση των εσόδων από τις αφίξεις των αεροσκαφών.

Επίσης οφείλουν να ενεργοποιήσουν την απαλλαγή των τελών προσγείωσης των αεροσκαφών στα περιφερειακά αεροδρόμια , που έληξε το τέλος Δεκεμβρίου 2010.

Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.