Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αλλαγές σε επικουρικά και βαρέα το καλοκαίρι

«Ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις από τα προβληματικά ταμεία και αλλαγές στην λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, έρχονται στο προσκήνιο έπειτα από το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών.Υπό το φόβο περικοπών στους μισθούς ο ιδιωτικός τομέας, αν και σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, οι Έλληνες κατατάσσονται στους χαμηλότερα αμειβόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα μίνι ασφαλιστικό καταρτίζεται μέσα στο καλοκαίρι και πρόκειται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων.
Προβλέπει περικοπές στα προβληματικά ..........

επικουρικά ταμεία από το 2012 και νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών από τον Ιούλιο.

Το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών για το ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ το ΤΕΑΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο Πολίτικων Υπάλληλων θα παραδοθεί αρχές Μάιου.

θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα ταμεία και εντός του Σεπτεμβρίου όπου υπάρχει οικονομικό πρόβλημα οι επικουρικές συντάξεις θα φτάσουν στο 20% του συντάξιμου μισθού σταδιακά από το 2012 σε μια δεκαετία.

Περικοπές θα υπάρξει και στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά .Η νέα λίστα από τον Ιούλιο θα περιλαμβάνει 480.000 από τους 630.000 που ασφαλίζονται με αυτό το καθεστώς

Όσων το επάγγελμα αποχαρακτηριστεί θα έχουν σταδιακή αύξηση ορίων ηλικίας ώστε το 2016 να συνταξιοδοτούνται στα 60 με 35ετια. Θα εξαιρεθούν όσοι ήδη έχουν 12 χρόνια ασφάλιση.

Την ιδία ώρα, νέες περικοπές μισθών φοβούνται ότι θα έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και αντιπαραθέτουν μελέτη του ΙΝΕ που δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν τις χαμηλότερες αμοιβές στην ΕΕ

Στην έρευνα αποδεικνύεται ότι τη τελευταία 15ετια ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θυσίασε την υψηλή κερδοφορία στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.