Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για Παραδείσια - Τσακώνα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα κατέθεσε την Τρίτη 1η Μαρτίου ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος αναφορικά με το δρόμο Παραδείσια - Τσακώνα και τις συνεχείς καθυστερήσεις που παίρνει το έργο εξ' αιτίας της μη καταβολής των οφειλόμενων στην κατασκευάστρια εταιρία.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου: ........

Μετά την καταστροφή του οδικού τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα που έγινε το 2003, από το 2004 και μετά εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για ανακατασκευή, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ύψους 114 εκατομ. €, έγινε η δημοπράτηση, υπεγράφη η σύμβαση και άρχισαν οι εργασίες το 2006 με χρόνο παράδοσης το 2010.

Ενώ τα πρώτα χρόνια προχωρούσαν οι εργασίες κανονικά, από τα μέσα του 2010 δεν εκταμιεύθηκαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα την επιβράδυνση των εργασιών και έτσι την αναβολή παράδοσης του έργου, αρχικά για το φθινόπωρο του 2010, μετά το Δεκέμβριο του 2010 με μια μικρή παράκαμψη πεντακοσίων μέτρων.

Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στην κατασκευάστρια εταιρία και ότι εκτός από τη γέφυρα Τ4, η οποία θα δοθεί στις 28 Οκτωβρίου 2011, το υπόλοιπο τμήμα θα δοθεί τον Απρίλιο του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί, οι εργασίες δεν προχωράνε και η παράδοση ξαναμετατίθεται από τον Απρίλιο χωρίς να γνωρίζουμε για πότε.
Επειδή και στην παλαιά Εθνική οδό από την οποία σήμερα διεξάγεται η κυκλοφορία έχει σημειωθεί κατολίσθηση στη θέση Δερβένι και κινδυνεύει να αποκοπεί κάποια στιγμή τελείως ο Νομός Μεσσηνίας

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

Θα εκταμιεύσει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά και πότε προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα ; Τουλάχιστον θα γίνει τούτο με την μικρή παράκαμψη πριν τους θερινούς τουριστικούς μήνες ; .

Αθήνα 1 - 3 - 2011

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Φίλτατε Γιάννη, μην ξύνεις πληγές...Το θείο δώρο του ...θείου βρέφους Λαλιώτη πρέπει να μείνει εκεί...στην θέση του, τι κι αν κοπεί η Μεσσηνία? (Πού ξέρεις, μπορεί να γνωρίζουν κάτι περισσότερο, το ρήγμα να είναι πολύ βαθύ και να μας προορίζουν για νησί....τουρισμός!!!). Άλλωστε έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε τώρα...κινδυνεύει το μέγαρο, πως μπορούμε χωρίς μέγαρο, πώς θα καλλιεργήσουμε την ψυχή μας, πως θα γίνουμε καλύτεροι αν δεν ακούμε άριες και όπερες υπό το φώς τον κεριών (αφού σε λίγο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε την ΔΕΗ). Διώχνει και την πείνα ξέρετε η ...καλλιτεχνική τροφή, και πρός απόδειξη θα σας πώ κάτι που έγραφε σε ένα περιοδικό των (κατά πολύ) νεανικών μου χρόνων, που ίσως κάποιοι της ηλικίας μου να είχαν διαβάσει. Έγραφε λοιπόν: "Με μια δραχμή δεν μπορείς να πάρεις σουβλάκι, παίρνεις όμως έμενα (σ.σ το περιοδικό), γελάς και ξεχνάς την πείνα σου." Έχουν σχέδιο τα παλικάρια, τι δρόμους και αηδίες ζητάς εσύ.....?
    Γεώργιος Φιλιατρινός του Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.