Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αναστέλλεται από σήμερα η πίστωση για φάρμακα

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από σήμερα τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), εξαιτίας των χρεών του Ταμείου -υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ- προς τους φαρμακοποιούς.

Παρά τις προσπάθειες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, καθώς και του ΟΠΑΔ, για επίλυση του θέματος των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεση λύση.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο .............

Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), «εντοπίζεται στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιστάσεις μέρους των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ, «κατόπιν αυτού είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1ης Μαρτίου».

Η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Καταλήγοντας, οι φαρμακοποιοί καλούν το υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπληρώσει τις οφειλές του ελληνικού Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.