Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μνημόνιο συνεργασίας Πελοποννήσου-Σαανσί

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τη περιφέρειας Πελοποννήσου και της επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπεγράφη στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και τον πρόεδρο του κογκρέσου της επαρχίας Σαανσί, Zhao Leji.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την υπογραφή του μνημονίου, σημείωσε, ότι, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο περιφερειών, ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας».

Ο κ. Τατούλης πρότεινε ακόμα στον πρόεδρο του κογκρέσου, Zhao Leji, τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου με σύμπραξη επιχειρηματιών των δύο περιφερειών, με αντικείμενο την προώθηση της καινοτομία, αλλά και την λειτουργία του πάρκου αυτού ως πύλης κινεζικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές, πρόταση που συνάντησε τη θερμή υποδοχή του Κινέζου αξιωματούχου.


Στόχος μας, ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε τους κανόνες της επιχειρηματικότητας, μέσα από τους οποίους η ελεύθερη αγορά θα μπορέσει να αυτορυθμιστεί και με τους κανόνες αυτούς να προωθήσουμε την αναδιανομή του πλούτου που θα παραχθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα και κρατικούς παρεμβατισμούς.

Ο πρόεδρος του κογκρέσου της επαρχίας Σαανσί, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της αποστολής για άμεση συνεργασία στην εισαγωγή ελαιολάδου και όρισε διπλωμάτη από την πρεσβεία της Κίνας στην χώρα μας, ως σύνδεσμο για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής. Υπεύθυνος από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίστηκε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τις εξαγωγές, μέλη της οποίας θα είναι και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων των πέντε νομών της περιφέρειας.

Επίσης, ο κ. Zhao Leji προσκάλεσε τον κ. Τατούλη, να είναι επικεφαλής αποστολής που θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Σαανσί τον επόμενο μήνα, προκειμένου να παραστεί στο 15ο Forum Επενδύσεων & Εμπορίου Ανατολικής και Δυτικής Κίνας και στην Διεθνή Φυτοκομική Εκθεση της Σιάν. Ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι θα οργανώσει αποστολή στην οποία θα τον ακολουθήσουν και θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, προκειμένου αυτή η διαπεριφερειακή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο να εκφραστεί άμεσα και σε επίπεδο διακρατικής επιχειρηματικής συνέργειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.