Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Διαγωνισμός πληροφορικής για μαθητές της Μεσσηνίας

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει στη Μεσσήνη η σχολή πληροφορικής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ», μαθητικό διαγωνισμό πληροφορικής.

Ο μαθητικός διαγωνισμός πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 3 Απριλίου στοχεύει στην ανάδειξη και βράβευση μαθητών του νομού Μεσσηνίας που θα διακριθούν στη διαχείριση εφαρμογών του ηλεκτρονικού υπολογιστή.Για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό και «εξ’αποστάσεως» με τη χρήση του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, στη διάρκεια των σαράντα λεπτών που διαρκεί ο διαγωνισμός ανάλογα με τη κατηγορία θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό έργο» το οποίο θα αξιολογηθεί από τριμελές επιτροπή.

Συγκεκριμένα οι μαθητές δημοτικού θα διαγωνιστούν σε ............

εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου σε υπολογιστή, δημιουργώντας μια αφίσα ή μια πρόσκληση. Οι μαθητές της α! και β! γυμνασίου θα δημιουργήσουν με τη χρήση πολυμέσικής εφαρμογής ηλεκτρονικού υπολογιστή ένα βίντεο ή ένα μικρό «ντοκιμαντέρ». Οι μαθητές γ! γυμνασίου θα επιλύσουν θέματα σε εφαρμογή διαχείρισης λογιστικών φύλλων ενώ για τους μαθητές της α!λυκείου προβλέπεται να διαγωνιστούν στη δημιουργία ευέλικτου προγράμματος με τη χρήση εφαρμογής διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

Φέτος τα θέματα του διαγωνισμού θα αφορούν ενιαία «ενότητα» και συγκεκριμένα το δάσος αφού το 2011 έχει θεσμοθετηθεί από τον Ο.Η.Ε ως «Διεθνές Έτος Δασών». Οι μαθητές «καλούνται» να συνδυάσουν γνώσεις και φαντασία για τη δημιουργία του ψηφιακού τους έργου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.algorithmosmes.blogspot.com ενώ όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες ή επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 27220 24090 ή στο 6945 568387 και μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση messiniakosdiagonismos@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.