Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δήλωση από την Μπέσσυ Πλέτσα για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Με λύπη μου βλέπω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία συμμετέχουν δυστυχώς και βουλευτές Μεσσηνίας συνεχίζει την πολιτική της ερήμωσης της επαρχίας, αυτή τη φορά με τη συρρίκνωση των σχολείων.
Περίμενα ότι διαβάζοντας αυτές τις ειδήσεις στις εφημερίδες θα διάβαζα στις διπλανές στήλες και την παραίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Μεσσηνίας η τουλάχιστον την ανεξαρτητοποίηση τους, μια και οι αποφάσεις αυτές είναι κάθετα αντίθετες με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου μας.

Πιστεύω πως οποιοσδήποτε αντικειμενικός κριτής διαβάσει αυτές τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δεν θα μπορέσει να καταλάβει τη λογική τους. Πως θα μπορέσει κάποιος και βάση ποιας λογικής να εξηγήσει τόσο σε ένα μαθητή όσο και στους γονείς του ότι αυτό το παιδί πρέπει στις 7 το πρωί να ξεκινά από μια απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων σε ένα χαρακτηρισμένο επικίνδυνο δρόμο με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα για να πάει στο σχολείο του?
Χρόνια και χρόνια αγώνων για να κατακτηθεί το ..........

δικαίωμα της παιδείας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό τα σβήνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε μια βραδιά.

ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Μας φέρνουν πίσω, στις μνήμες και διηγήματα των πατεράδων και των παππούδων μας που μην έχοντας σχολείο στο χωριό τους περπατούσαν με τις ώρες να φτάσουν στο κοντινότερο χωριό που υπήρχε. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει γιατρός, παππάς, επαρκής συγκοινωνία, αστυνόμευση, εργασία και τώρα πλέον και σχολείο διερωτώμαι τι είναι αυτό που θα κρατήσει τους λιγοστούς κατοίκους των απομακρυσμένων και μη χωριών της Μεσσηνίας στον τόπο τους.

Η Μεσσηνιακή κοινωνία των μικρών χωριών με το τελευταίο χτύπημα του Καλλικράτη δέχεται και το πλήγμα εναντίον της τοπικής παιδείας.
Ο λαός της Μεσσηνίας δικαίως αντιδρά, συμπαραστάτης του η τοπική κοινωνία η αγάπη για τον τόπο του και οι δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες.
Εάν δεν αντιδράσουμε θα χαθούμε. Καλώ όλους τους βουλευτές - πολιτευτές και τις τοπικές κοινωνίες όλων των κομμάτων και όλων των παρατάξεων σε εγρήγορση ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να ανατρέψουμε τη ζοφερή αυτή κατάσταση που δημιουργείται για τη Μεσσηνία που όλοι αγαπάμε. Για τη Μεσσηνία που όλοι ζούμε.
Μπέσσυ Πλετσα
Πολιτευτής Μεσσηνιας

2 σχόλια:

  1. Εδω ο κοσμος καιγεται και το'νινι' χτενιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι όπως τα έκανε το κόμμα σου και στον γκρεμό που μας έριξε μιλάς και από πάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.