Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μηνυμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την ημέρα της γυναίκας

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως ημέρα της γυναίκας. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν κατακτήσει πολλά από τα αιτήματα τους, ο εορτασμός της μέρας αυτής παραμένει πάντα επίκαιρος.

Έτσι, ενώ σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ακόμη καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, το αίτημα για πλήρη και ουσιαστική ισότητα των δύο φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει ανικανοποίητο.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα ακόμη αγωνίζεται .........

να κατακτήσει ισότιμη παρουσία στην κοινωνία και, εκτός της μητρότητας και της ουσιαστικής της συμμετοχής στα θεμέλια της οικογενειακής και κοινωνικής ευθύνης, διαδραματίζει δυναμικό ρόλο με την παρουσία της και τη δράση της. Βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, βάλλεται το ίδιο και περισσότερο από τους άντρες από την οικονομική και κοινωνική κρίση, προσπαθώντας να αντιδράσει αποτελεσματικά για να κατακτήσει στόχους και να αναβαθμίσει το γυναικείο ρόλο.

Έχοντας τις εμπειρίες του χθες και βιώνοντας τα τεράστια προβλήματα του σήμερα, η γυναίκα αντιμετωπίζει με αβεβαιότητα το μέλλον, στοχεύοντας όμως όπως πάντα, σε δυναμικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Στον αγώνα αυτό ο άντρας οφείλει να συνδράμει ως σύζυγος, σύντροφος, γιος. εργοδότης, συνοδοιπόρος με σεβασμό, αγάπη, κατανόηση και κοινό όραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.