Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Μεσσηνίας στα Φιλιατρά, οι οποίες και μπορούν να καθορίσουν το μέλλον του! Μία από τις ομόφωνες αποφάσεις αφορά στην παραχώρηση, με χρησιδάνειο, κτηριακού συγκροτήματος του ΚΑΦΚΑ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Φιλιατρών.
Το παλιό κτήριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Κ.Υ. αποφασίστηκε να προταθεί για ανακατασκευή και δημιουργία προνοιακής μονάδας για φροντίδα ηλικιωμένων, με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ.

Με τον ίδιο τρόπο, αποφασίστηκε να .........

προταθεί ανακατασκευή του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, που λειτουργούσε μέχρι το έτος 1999 το Άσυλο Ανιάτων, για δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ.

Τέλος, αποφασίστηκε η παραχώρηση, με χρησιδάνειο, κτηριακών χώρων του Κέντρου στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για τη στέγαση του σταθμού ΕΚΑΒ, στη Δυτική Μεσσηνία, που έχει ήδη δρομολογηθεί. Με την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Κ.Υ., οι κτηριακές υποδομές για το προσωπικό και τους πολίτες που θα το επισκέπτονται θα είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με σήμερα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες για ιατρική υποστήριξη του τομέα φυσικής αποκατάστασης του ΚΑΦΚΑ.

Επίσης, με την ολοκλήρωση των δύο νέων προνοιακών δομών, για υπηρεσίες υψηλής κοινωνικής αξίας, θα έχει διαμορφωθεί στα δυτικά όρια της πόλης των Φιλιατρών και σε ενιαία έκταση 30 στρεμμάτων, ένα «πάρκο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης», όπως το είχε προαναγγείλει παραμονή Χριστουγέννων, κατά τη διανομή δώρων στο ΚΑΦΚΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών λειτουργεί ήδη, αν και προσωρινά, το Δημοτικό Ειδικό Εργαστήριο για Άτομα με Αναπηρίες.

«Ο γίγαντας που κοιμόταν, επιτέλους, ξύπνησε», τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειος Σταματόπουλος, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση πρώην δημάρχου των Φιλιατρών, «και όπως φαίνεται η λύση ήταν απλή!».

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.