Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Κόλλια με τον Αγροτικό Σύλλογο

Αγροτικά ζητήματα των Φιλιατρών και του Δήμου Τριφυλίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του «αγωνιστικού» Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, στο ΚΕΓΕ της πόλης.

Κατά τη συνάντηση, την οποία είχαν ..........

ζητήσει οι ίδιοι οι αγρότες από τα μέσα Ιανουαρίου, έθεσαν στον κ. Κόλλια διάφορα ζητήματα, όπως γιατί δεν ορίστηκε αντιδήμαρχος για αγροτικά θέματα, το δημοπρατήριο στα Φιλιατρά, η ανακύκλωση πλαστικών, η χωματερή (πέταμα παλαιών φυτών), η λειτουργία Αγροτικού Ινστιτούτου, ο καθαρισμός αγροτικών δρόμων και γεφυριών, οι κρατικές γεωτρήσεις, ο καθαρισμός της περιφερειακής τάφρου και αυτής από το Ελαιουργείο μέχρι το Λιμενάρι, οι μετανάστες, η δακοκτονία, η διαχείριση του Φράγματος, η ΕΑΣ Μεσσηνίας (παρέμβαση Δήμου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο), το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, η Διεύθυνση Γεωργίας στα Φιλιατρά κ.α.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για πλειάδα θεμάτων, άλλα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και άλλα που τρέχουν στο χρόνο.
Για το θέμα του αντιδημάρχου για τα αγροτικά θέματα, υποστήριξε: «Όποια αρμοδιότητα δεν εκχωρείται από το δήμαρχο, ασκείται από τον ίδιο. Κι επειδή τα αγροτικά ζητήματα είναι εξόχως σημαντικά, είναι στην αρμοδιότητα του δημάρχου». Πρόσθεσε δε πως σε προτεραιότητα τέθηκαν το πέταμα των παλαιών φυτών (για το οποίο ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες), η διαχείριση των κρατικών γεωτρήσεων (που άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις), η ανακύκλωση των πλαστικών (πολύ σημαντικό θέμα που θ’ αντιμετωπιστεί τις προσεχείς ημέρες), η δακοκτονία (για την οποία ζητήθηκε να κατατεθούν οι απόψεις του συλλόγου), η γιορτή του καρπουζιού (με στόχο να αναβαθμιστεί και να «ανοίξει» σε όλα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, αλλά και να συμμετέχουν οι καρπουζοπαραγωγοί και οι αγρότες), το δημοπρατήριο (που είναι θέμα που βασανίζει καιρό την περιοχή, αλλά τα μηνύματα από τη συνάντηση που είχαν προχθές οι αγρότες με τον υπουργό δεν είναι ενθαρρυντικά, επειδή ελέχθη πως θα υπάρξει ένα δημοπρατήριο ανά Περιφέρεια). Για το συγκεκριμένο ο κ. Κόλλιας είπε: «Έστω και ένα να γίνει στην Περιφέρεια, θα πρέπει να διεκδικηθεί να γίνει στην περιοχή μας, διότι εδώ είναι μια περιοχή αγροτομάνα!».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ακόμη τους αγρότες για τη στέγαση της νέας υπηρεσίας που μεταφέρεται στο Δήμο με αρμοδιότητα για τον αγροτικό τομέα, στα Φιλιατρά, στο χώρο του ΚΕΓΕ, του οποίου έχει ζητηθεί η παραχώρηση.
Συμφωνήθηκε δε να προκληθεί μία ευρεία σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να την καταστήσουν κοινωνό, από πρώτο χέρι, ενώ δεσμεύθηκε ο δήμαρχος να κάνει «παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον υφυπουργό, που είμαστε μαζί συνδικαλιστές στην ΑΔΕΔΥ, είναι και γείτονάς μας από την Ηλεία. Θα του επισημάνω την αναγκαιότητα να έρθει εδώ να ακούσει από πρώτο χέρι τα αιτήματα των αγροτών, γιατι ο πρωτογενής τομέας είναι εκείνος που “αιμοδοτεί” και αποτελεί το θεμέλιο της ανάπτυξης της Τριφυλίας». Ακόμη, τονίστηκε πως είναι ντροπή σε ολόκληρη την Τριφυλία να μην μπορούν να λειτουργήσουν σφαγεία, ενώ θα αναζητηθεί πρόγραμμα της Ε.Ε. για να μπορέσει, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, να γίνει κάτι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, τόνισε: «Θέσαμε θέματα άμεσης προτεραιότητας, τα οποία ο Δήμος, σε συνεργασία και με το Σύλλογο, πρέπει να λύσει σύντομα, όπως την ανακύκλωση των πλαστικών και το Ινστιτούτο που πρέπει να λειτουργήσει».
Όσο για τη διαχείριση του φράγματος, ο δήμαρχος τους δήλωσε πως δε γνωρίζει ακριβώς τι θα γίνει.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, κατά κάποιον τρόπο, από την κουβέντα, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει με την υλοποίηση των θεμάτων που συζητήσαμε», σημείωσε κλείνοντας ο πρόεδρος.

Θάρρος

5 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΑΡΗΣ, O ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ SITE ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ "ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ"!
    ΤΩΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΠΩΣ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΡΙΠΟΛΗ Ή ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΜΑΝΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

    http://www.makthes.gr/news/reportage/34817/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΩΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΤΣΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ,ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ...
    ΠΟΛΥ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΒΓΟ ...ΤΙΠΟΤΑ!
    ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ Η ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΑΠΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    βΛΕΠΕΙ Η ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΜΕΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑς ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΑΛΑΖΩΝΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ANOIΞ E ENA ESTIATORIO STO XOLARGO APO ENA FILIATRINO GIATI DEN TO PROBALETA ΄ ΘΑΜΑ'ΛΕΓΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.