Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Εξώδικο γιατρών στο διοικητή, για εφημερίες

Η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει διενέξεις μεταξύ διοίκησης και γιατρών.
Τρεις χειρουργοί και ένας καρδιολόγος του νοσοκομείου έστειλαν πρόσφατα εξώδικη διαμαρτυρία στο διοικητή Πάνο Μπόζο, κατηγορώντας το Δ.Σ. ότι μετέτρεψε εφημερίες τους, από ενεργές και ετοιμότητας σε μεικτές και ετοιμότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, μεταξύ .........

άλλων, στο εξώδικο των γιατρών, «με το παρόν πρόγραμμα, πέραν του γεγονότος ότι καταστρατηγήθηκαν όλοι οι σχετικοί νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που αφορούν στον τρόπο εφημερίας ιατρών, δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής κάλυψη των αναγκών, τόσο των επειγόντων περιστατικών, αφού η πλειοψηφία των ιατρών ευρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας, όσο και των κλινικών.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι δεν είναι επιτρεπτή και νόμιμη η νοσηλεία ασθενών χωρίς την παρουσία ετέρου ιατρού ειδικότητας σε ενεργό εφημερία. Συνεπώς, το Επιστημονικό Συμβούλιο δε συναινεί με την εκτέλεση του τροποποιημένου προγράμματος εφημεριών και για ό,τι ήθελε προκύψει κατά την εφαρμογή του εις βάρος των ασθενών, καθιστά υπεύθυνους τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΖΟΣ: «Προέχει η ασφάλεια των πολιτών»

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπόζος απαντά: «Όσον αφορά στις εφημερίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο εισηγείται και το Διοικητικό αποφασίζει και καταρτίζει το πρόγραμμα. Καταρτίσαμε, λοιπόν, το πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι πλήρως καλυμμένο το νοσοκομείο, με την παρουσία γιατρών όλο το μήνα. Αν ακολουθούσαμε την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου, θα έμεναν πολλές μέρες ακάλυπτες. Για παράδειγμα, ο καρδιολόγος διαμαρτύρεται, γιατί είναι ο μοναδικός στο νοσοκομείο, όμως πρέπει να υπάρχει κάλυψη του ιδρύματος και τις 30 ημέρες. Αφού είναι ο μοναδικός, τι να κάνουμε; Έτσι, αντί για 7 εφημερίες (σ.σ. ενεργές και ετοιμότητας), του βάλαμε 14 ετοιμότητας. Διαφορετικά, θα έκανε τις 7 εφημερίες, θα έπαιρνε και τα ρεπό του την επόμενη μέρα, οπότε το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς γιατρό. Αντιστοιχίσαμε, λοιπόν, το ποσό που πρέπει να παίρνει, ως διευθυντής, σε εφημερίες ετοιμότητας. Το Δ.Σ. έχει νόμιμο δικαίωμα να το κάνει αυτό, γιατί προέχει η ασφάλεια των πολιτών» λέει ο κ. Μπόζος.
Στο ερώτημα, εάν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν κανονικά τις εφημερίες τους χωρίς να δημιουργούνται ανάλογα προβλήματα, ο κ. Μπόζος μάς απάντησε: «Στο χειρουργικό τομέα υπάρχει ΦΕΚ για δύο χειρουργούς και από μέρα σε μέρα έρχονται, ενώ προκηρύσσουμε θέσεις για δεύτερο και τρίτο καρδιολόγο, οπότε θα καλυφθεί το νοσοκομείο πλήρως».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.