Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκίνησε το φύτεμα καρπουζιού στην Τριφυλία

Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των υπαίθριων καρπουζιών σε χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς οι παραγωγοί της περιοχής εκμεταλεύονται τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.

Ηδη οι πρώιμες φυτεύσεις έχουν γίνει ...........

στην περιοχή της Τερψιθέας, στον Αγρίλη, το Λιμενάρι και την Αγία Κυριακή, ενώ σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, καθώς προετοιμάζει τα κτήματά του για την συγκεκριμένη καλλιέργεια κάνοντας τις απαραίτητες εργασίες.

Όπως μας τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι συνθήκες των τελευταίων ημερών είναι πολύ καλές και βοηθούν στις πρώιμες φυτεύσεις καρπουζιών οι οποίες είναι και σε εξέλιξη. Με αυτές τις καιρικές συνθήκες η φύτευση γίνεται με τις καλύτερες προοπτικές. Από εκεί και πέρα οι παραγωγοί θα πρέπει να ελέγχουν τα φυτά που μεταφέρουν στο χωράφι ώστε να είναι υγιή και να μην έχουν προσβολές. Συνίσταται κατά την πρώτη εβδομάδα χορήγηση πυκνών διαλυμάτων σε φώσφορο, ώστε τα φυτά να αναπτύξουν πλούσιο ριζικό σύστημα αλλά και να μπορέσουν να ξεπεράσουν γρήγορα το στρες της μεταφύτευσης και της μεταφοράς του φυτού από το φυτώριο στο χωράφι.

Οι φυτεύσεις αναμένονται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες εφόσον φυσικά οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι καλές και να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

ΠΑΣΕΓΕΣ

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.