Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ετοιμάζονται τα Φιλιατρά να γιορτάσουν τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο.

Με λαμπρότητα ετοιμάζονται τα Φιλιατρά να γιορτάσουν και φέτος τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο στις 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, στον φετινό εορτασμό έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμων, Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Παροναξίας Καλλίνικος - τους οποίους θα υποδεχτεί ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.

Με βάση το πρόγραμμα που καταρτίστηκε ......

από την Ιερά Μητρόπολη, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος και θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στις 6 το απόγευμα θα αφιχθούν οι προσκεκλημένοι μητροπολίτες στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου στη συνέχεια θα ψαλλεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος.
Το βράδυ από τις 9 μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της γιορτής, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου το πρωί, η φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών ,όπως κάθε χρόνο θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί η πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.
Μετά το πέρας της, στις 10.30 θα γίνει λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους, και στην κεντρική πλατεία θα ακολουθήσει δέηση.
Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτιτώρων, ιερών επιτροπών, ανακαινιστών και δωρητών του Ιερού Ναού ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Τέλος για την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Φιλιατρών για τον εορτασμό και πιθανόν να αναφερθεί στα όσα λέγονται στην πόλη για τη μη παράθεση γεύματος όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

3 σχόλια:

  1. τι γίνεται ρε παιδιά με το πανηγύρι?ακούγονται πάρα πολλά για μίζες για μεσολαβήσεις για μαύρα χρήματα ξέρει κανένας τι πραγματικά συμβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα από αυτά!!Απλά ο Δήμαρχος νόμιζε πως θα έχει ζήτηση από τους μικροπωλητές και χάραξε όλη τη πόλη.
    Νόμιζε πως θα εισπράξει πολλά λεφτά και κάποιοι σύμβουλοι πίστευαν πως οι καλές θέσεις θα μοσχοπουληθούν, να πιούν κανα ΟΥΖΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΑΝΩΝΥΜΟΣ 12:57 ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!! ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΛΑ!!!!! ΜΠΡΑΒΟ! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ! ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.