Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Λειτουργία αυτοσχέδιου κομποστοποιητή στο ΚΠΕ Καλαμάτας

Κατασκευάστηκε και λειτουργεί στο κηπάριο, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ Καλαμάτας ένας αυτοσχέδιος κομποστοποιητής κήπου. Ο ξύλινος κομποστοποιητής κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Εικαστική δημιουργία- Δράση- Εθελοντισμός, με αφορμή τα απορρίμματα», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στο ΚΠΕ Καλαμάτας από μέλη της τοπικής καλλιτεχνικής ομάδας kalamatafreespace art cooperative.

Είναι μια πρακτική αυτοσχέδια κατασκευή .......

και θα αξιοποιείται για εκπαιδευτικούς λόγους από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας στο πρόγραμμα : « Ο κύκλος των χαμένων υλικών» που έχει ως θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα στόχος είναι να αξιοποιηθεί και από τα νοικοκυριά της γύρω περιοχής, αφού πρώτα ενημερωθούν από τα μέλη του ΚΠΕ με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό για τον τρόπο λειτουργίας του.

Η λιπασματοποίηση των οργανικών απορριμμάτων, (αυτά δηλαδή που περισσεύουν από το τραπέζι μας), αποτελεί σημαντική διαδικασία για τη μείωση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων της πόλης.

Είναι μια πρωτοβουλία που ελπίζουμε να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλη μας, σε πλατείες και πάρκα, ώστε να αποτελεί μέρος της λύσης στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.