Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στα επί πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1ης Μαρτίου καλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ, η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία, έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά τη σύσκεψη ...........

που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μεταξύ του προέδρου του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκου Σουλιώτη, του πρόεδρου του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου και των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης κ.κ. Κων. Λουράντου, Κων. Κούβαρη και Κυρ. Θεοδοσιάδη.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, από την σύσκεψη προέκυψε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας και του ΟΠΑΔ, για επίλυση του θέματος των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεση λύση. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, εντοπίζεται στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιστάσεις μέρους των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπληρώσει τις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων και η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.