Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα στη Βουλή για τα πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν διόδια

Σε κόντρα για τα πρόστιμα και τις ποινές σε όσους δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΜ.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας, υπεραμύνθηκε των ποινών και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον συνεχισθεί το κίνημα «δεν πληρώνω» θα βρουν πρόσχημα οι παραχωρησιούχοι για να αποχωρήσουν από την εκτέλεση των έργων, παρά τις συμβάσεις που έχει υπογράψει με το Δημόσιο.
Αντιθέτως, με τις ρυθμίσεις που προτείνονται, ........

«θα μείνει και θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει».

Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «Οι παραχωρησιούχοι επενδυτές έχουν πάρει τα ρίσκα τους. Συζητούμε για αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να ξεμπλοκάρουν τα έργα, στη βάση όμως μιας αρχής: της κατανομής του κινδύνου που προβλέπεται στις αρχικές συμβάσεις».

Από πλευράς ΝΔ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος κ. Μ. Κεφαλογιάννης ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και να το φέρει εκ νέου συμπληρωμένο με άλλες διατάξεις, τις οποίες χαρακτήρισε απαραίτητες. «Εμείς τότε, μια τέτοια διάταξη νόμου είμαστε διατεθειμένοι να την ψηφίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα αλλά όχι με τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Γιατί είναι ανεφάρμοστες, δεν δίνουν το καλό παράδειγμα και είναι περισσότερο αυστηρές απ’ ότι πρέπει» ισχυρίσθηκε ο κ. Κεφαλογιάννη.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Έρχεστε και ποινικοποιείτε. Ποινικοποιήστε. 5.000 δεν θα πληρώσουν διόδια. Τι θα τους κάνετε;» ρώτησε τον κ. Ρέππα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θ. Παφίλης. Να μετατρέψει το αδίκημα του πλημμελήματος σε πταίσμα για όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. Σκληρή κριτική άσκησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης. «Σας προειδοποιώ ότι θα υπάρξει κίνημα πολιτών που θα ζητήσουν πίσω τα “κερατιάτικα” ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.