Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Χρόνια Πολλά. Τα Φιλιατρά σήμερα γιορτάζουν τον πολυούχο τους Άγιο Χαράλαμπο

67 χρόνια μετά το θαύμα του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Σήμερα η πόλη μας γιορτάζει την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού.
Μια γιορτή που προσελκύει χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν την Ιερή εικόνα που βρίσκεται στον ιερό ναό Παναγίας στα Φιλιατρά.

Το θαύμα των Φιλιατρών

ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανική κατοχή. Ένα σαμποτάζ της Αντίστασης κοντά στα Φιλιατρά, γίνεται αφορμή να διαταχθούν τρομερά αντίποινα, με δολοφονία των προκρίτων, αιχμαλωσία 1.500 κατοίκων, εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και πυρπόληση και αφανισμό των Φιλιατρών στην Πελοπόννησο!!!

Η Γερμανική Διαταγή μαθαίνεται από τον τότε ..........

Αρχιμανδρίτη Θεόδωρο Κωτσάκη που καλεί αμέσως όλους τους πιστούς σε θερμή προσευχή προς τον Άγιο Χαράλαμπο.

Το ίδιο βράδυ, ο Άγιος παρουσιάζεται τέσσερεις συνεχόμενες φορές στον ύπνο του σκληρού Γερμανού Διοικητή των Φιλιατρών, του Κούνστερ, που το πρωί θα εκτελούσε τη Διαταγή θανάτου, λέγοντάς του:
«Άκουσε παιδί μου, τη διαταγή, που έλαβες, να μην την εκτελέσεις. Την πόλη αυτή την προστατεύω εγώ»!!!

Τρομαγμένος ο Κούνστερ, από τις απανωτές εμφανίσεις του Αγίου, ζήτησε να μιλήσει με τη Γερμανική Διοίκηση Τρίπολης, όπου ο ίδιος ο Στρατηγός τον διαβεβαίωνε ότι είχε δει και εκείνος παρομοίως τον Άγιο και έτσι αποφάσισαν να ματαιώσουν την απάνθρωπη Διαταγή!

Ο Κούνστερ αμέσως μετά, καλώντας δύο Ιερείς, άρχισε να ψάχνει στις Εκκλησίες των Φιλιατρών, προσπαθώντας να λύσει το ακατανόητο μυστήριο, ώσπου είδε μπροστά του και αναγνώρισε συγκλονισμένος την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους!!!

Από τότε, με το τέλος το Β Παγκοσμίου Πολέμου, έρχεται συνεχώς, σχεδόν κάθε χρόνο, ταπεινός προσκυνητής, ομολογητής της Ορθοδοξίας, στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών, ευγνώμων, που ο Άγιος τον απέτρεψε από ένα στυγνό, ομαδικό έγκλημα και τον εφύλαξε να γυρίσει και εκείνος σώος στην πατρίδα του

Από «Το Συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους»

Χρόνια Πολλά λοιπόν στα Φιλιατρά μας, αλλά και στους εορτάζοντες σήμερα: Χαράλαμπο, Λάμπη, Χαραλάμπη, Χάρη, Λάμπη, Μπάμπη, Χαρίκλεια, Χαρούλα, Χαρίλαο, Χαραλαμπία, Χαρά, Μπία.

Πολύχρονοι και ευτυχισμένοι.

9 σχόλια:

  1. Αν και δεν είμαι Φιλιατρινός, ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ, να σας φυλάει ο Άγιος Χαράλαμπος και ειδικά το filiatra news...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BALAI KAI KANA BITEO NA AKOUSOUME KAI THN PARAKLISI STHN PLATIA
    XRONIAQ POLLA SE OLOUS KAI O AGIOS PANTA NA FILA TA FILIATRA
    XRHSTOS TSAFOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας εστειλα ενα ευγενικο μυνημα αλλα δεν βλεπω να το εχετε δημοσιευσει......Απορω ηιατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας.
    Τις τελευταίες 4 μέρες δεν έχουμε απορρίψει τίποτα. Μήπως κάνατε κάποιο λάθος και δεν το στείλατε το μήνυμα σας; Η εκτός και αν το στείλατε κάπου αλλού. Και εννοώ σε άλλο θέμα.
    Αν έχετε την καλοσύνη στείλτε το πάλι και μόλις το δούμε θα το δημοσιεύσουμε.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισως να ηταν λαθος μου. Ειχα στειλει το παρακατω μυνυμα.

    Μας απογοητευσατε.... Επρεπε να κοιταξουμε αλλα blogs για να δουμε κατι απο την εορτη του Αγιου μας. Ισως θα πρεπει να αλλαξετε το ονομα σας. Τιποτε δεν θυμιζει το Filiatra News που ειχατε ξεκινησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ μου αναγνώστη, εκ μέρους και των υπολοίπων τριών διαχειριστών σας διαβεβαιώνουμε ότι προσπαθούμε να κάνουμε οτι καλύτερο μπορούμε.
    Ως άνθρωποι που έχουμε την οικογένεια μας (Σύζυγο, παιδί εγώ παιδιά άλλοι) νομίζω ότι αυτές τις ημέρες του πανηγυριού έπρεπε να αφιερώσουμε και λίγο χρόνο στην οικογένεια μας.

    Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος μας διαχειριστής που έχει αποχωρήσει, έχει αφήσει μεγάλο κενό το οποίο προσπαθούμε να το καλύψουμε.
    Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι κάνουμε ότι κάνουμε γιατί αγαπάμε το Blog. Όμως ανάμεσα σε ένα blog και μια οικογένεια, νομίζουμε ότι προτεραιότητα έχει η οικογένεια.
    Είναι μέρες που πρέπει και το παιδί να παίξει με τον μπαμπά του, να το πάει και βόλτα από το να το έχει κλεισμένο μέσα στο σπίτι να του ψωνίσει, να... να... να...
    Πολλές ανάγκες έχει ένα παιδί ξέρετε. Δεν πρέπει να αφιερώσουμε χρόνος στις συζύγους μας; Στους φίλους μας ίσως.... Ημέρα γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, πολλοί οι φίλοι μας που γιόρταζαν, έπρεπε αν βγουν και οι κοινωνικές μας υποχρεώσεις.

    Τον άλλο μήνα παντρεύεται και ο τέταρτος διαχειριστής μας. Εκεί δεν πρέπει να πάμε στον γάμο του;
    Θέλω να πω ότι έχουμε και άλλες υποχρεώσεις την ζωή.
    Ζούμε σε επαρχιακή πόλη, έχουμε επαφές με φίλους. Δεν ζούμε στην Αθήνα να είμαστε αποξενωμένοι από όλους.

    Σε τελική ανάλυση εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα (και το λέω με κάθε ειλικρίνεια) να παραιτηθώ και να μείνουν οι υπόλοιποι αν με θεωρείτε αδιάφορο.

    Φυσικά αυτά αποτελούν δικές μου προτεραιότητες και εκφράζουν μόνο τα πιστεύω μου.
    Οι υπόλοιποι μπορούν να πουν την δική τους άποψη.

    M c H
    Διαχειριστής
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω καλυφθεί από τον McH. θα μπορούσα να προσθέσω το εξής: Αυτό που κάνουμε το κάνουμε αφιλοκερδώς. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι.

    X-treme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. E tote na epistrepsei o prohgoumenos diaxeiristis.
    Eseis den ta katafernete re paidia. Pws na to kanoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριοι, δεν νομιζω οτι καποιος θα σας ζητουσε να εχετε το blog σαν πρωτη προτεραιοτητα. Για μενα τα παραπανω ειναι λογια αποφυγης. Αν δεν θελετε η δεν μπορειτε να ειστε μερος ενος blog, τοτε γιατι αναλαμβανατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.