Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του Ντομινίκ Στρος-Καν: «Τον Δεκέμβριο του 2009 η πρώτη κλήση στο ΔΝΤ»

Την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φέρεται να είχε ζητήσει η Ελλάδα ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του, Ντομινίκ Στρος-Καν, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης.

Για προσπάθειες του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής.

Η δήλωση του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. ..........

φέρεται να έχει γίνει στο γαλλικό κανάλι Canal+, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τον κ. Στρος-Καν, που πρόκειται να μεταδοθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο Δ.Ν.Τ., εκείνος απάντησε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μια χώρα της Ευρωζώνης.

Απάντηση Πεταλωτή

«Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «απέκρυπτε επιμελώς» το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο «αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή».

«Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξής μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν.

» Αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού, εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ' ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η ΝΔ και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι από τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

» Η πορεία αυτή ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.